A Krémeseregény
4. folytatása
 vissza    előre

xy

.4. folytatás

- Köszönöm! Egészségükre! - emelte poharát a házigazdákra Pitheriusz, és éppen belehörpintésre hajolt, mikor pisztoly dörrent, és a kezéből kilőtték a poharat. 

- No fene! - lenézett a márványpadlóra, az italtócsára, pezsgett. Kénsav volt a pohárban. - Köszi, cimbora - szólt Zonak. 

- Bocsánat, biztosan félreértés történt!  - szólt zavartan a szépséges hölgy. -  Mindjárt utánna nézek! - és kiszaladt. 

Nézzünk mi is körül, szólt Pitheriusz, és egy óriási tükör elé lépett. Kicsit órdi volt, a kerete is legaálább 500 éves. Belenézve a tükörbe, megfésülködött. Fésüli a haját, csak fésüli, és arra gondol, mit csinálhat a hölgy. És íme: megjelent a tükörben, látta, hogy egy szobában van, és egy morcona macsóval beszélget. A tükör varázstükör volt. Kicsit megijedt, és a szívéhez kapott. Eltakarta a medállját. És a varázskép eltünt. 

"Nocsak, nocsak! Ez kell nekik.Na legyünk résen!" 

Zo, aki ugyancsak követte az eseményeket, odament a roskadásig megtelt asztalhoz, és tölteni akart magának egy pohár bort. 

- Azt nem ajánlom! - szólalt meg egy hang. Megfordult, és meglátta a nőt, a macsóval.

- Ugyan miért nem? - káérdezte Zo.

- Mert csereérték.

- Mire?

- Arra a medállra!

- Na és mit tud ez a borocska?

- MIndent meggyógyít. Mindent!

- Aha, nagyon érdekes. Jó. Cseréljünk! - vágta rá Pitheriusz, mert az ital jobban érdekelte.

- Rendben! - azzal cseréltek. 

Hirtelen megcsörrent a telefon az asztalon. A nő vette fel, halkan annyit mondott:

- Megszereztem! - a vonal túlsú végén valamit mondhattak, mert a nő a nyakába vette a medált, és a tükör elé lépett. Pár másodperc múlva a feje céklavörössé vált. - Maga becsapott!! Ez nem az eredeti! Azonnal adja vissza! - de addigra a két cimbora már kint is volt a palotából. Futottak az üveg borral. 

- Te mióta tudod, hogy ki ez a nő? - Kérdezte Zo. 

- Amióta rákérdeztem a tükörben. Ezt is megmutatta nekem. Elég bajban vagyunk, ha most üldözni fog minket.  - Útelágazáshoz értek. Jobbra van a boszorkánytanya, balra pedig a híres vigalmi negyed. Ne most merre tovább?

Folytasd, írd meg levélben, merre mennek, mit csinálnak? e-mail

Legutolsó frissítés: 2006. 05. 25.