<<< Vissza az előzőhöz

<<<< Vissza a legelsőhöz

Következőhöz >>>>


>>> Főoldalra

 

t

Krémeseregény 7. rész

  - A zajokban van valami ritmus, valami rendszer. Figyeled? - kérdezte Pitheriusz. - Nézzük meg! És elindultak a zajok irányába.
  - Gyújtok mécsest. - és Zó egy kis lámpást vett elő, meggyújtotta. De azon nyomban elaludt. Megint meggyújtotta, megin elaludt. Elfújták!. Zo megdermedt, fogai vacogtak. Ki lehet az?
  - Ne rémülj meg kicsike idegen! Csak én vagyok, az erdő óriása. Tudod a lámpa fénye bántja a szememet, ezért fújtam el.
  - Miféle óriás vagy te? - tényleg az volt, legalább három méter magas.
  - Van egy vámpírnő, aki rámtett egy rontást. Ha jól tudom, most titeket üldöz. Tudok nektek segíteni. Gyertek csak utánnam! - és mentek utánna.

  Egy barlanghoz érkeztek. A barlangban tűbortúz égett, de több oldalról is el volt takarva, hogy az óriás szemét ne bántsa. A tűz mellet egy ébenfából kifaragott óriási fotel volt. Benne egy szőke hajú fiatal lány. Nevettt. Biztosan jó kedve lehetett. Pithetiusz megkérdezte, mit nevet, csak nem őket?
  - Tudjátok idegenek, én vagyok az erdő tündére. Izgultam értetek. Ha Asde nem talált volna rátok időben, akkor most fent lógnátok valamelyik óriási nagy tölgy tetején. De szerencsétek van! Ezen nevettem. Idáig még erre senki emberfia nem volt képes, hogy megmenekült a vámpírnőtől.
  - Ennek örülünk!
  - Az még korai. Elkövettél egy hibát. Amikor kilőtték a kezedből az italt, az rádfröccsent, és a szagát messziről megérezni. A másik szobában van egy kád, pezsgőfürdővel, Holt-tengeri gyógysóval. Még két perced van, hogy lemossad magadról, azután áthatol a bőrödön, és megmérgez az ital néhány cseppje, ami rád ment. Akkor csak a nadragulya-coctail segít, ami nekem nincs. - Ezt már úgy mondta a jóságos tündér, hogy Pitheriusz a kádban volt. Énekelhetnékje támadt. Egy ősi szanszkrít dalt dúdolt. A tündér erre felfigyelt, és megindult a fürdőszoba felé. Vajon belép, vagy nem lép be?

  Folytasd! >>> mailto:info@x-party.hu?subject=Krémeseregény 8. része

  8. rész


Last changed: 11/27/2006, 01:03:44