<<< Vissza az előzőhöz


<<<< Vissza a legelsőhöz

>>>> Előre a következőhöz


>>> Főoldalra

 

t

Krémeseregény 8. rész

A jóságos tündér megállt az ajtónál. Egészen közel hajolt a gyönyörű faragott fa ajtólaphoz, hogy meggyőződhessen róla, hogy tényleg szankszrit dalt hall-e odabentről. Zó döbbenten figyelte a jelenetet, már kezdte azt hinni, a jóságos tündér elvesztette józan eszét, mikor ő is meghallotta a kiszűrődő nótát. Az nem az ősi dal volt! Hanem a sárkányhívó szeánsz dala. Az ősi mítosz szerint ezzel a dallal hívhatja magához gazdája a csontok sárkányát. De Zó nem hitt ebben a legendában. Ám ahogy a jóságos tündér felegyenesedett és rémülten a szemébe nézett, biztos volt benne, hogy a legenda igaz!

A jóságos tündér rohant a konyhába, felcsapta legvastagabb könyvét, és már kereste is az ellenátkot. Zó rohant utána és riadtan kérdezgette:

- A legenda igaz? Tényleg a Csontsárkányt hívja? Létezik hogy ő a gazdája? A sebezhetetlen, rémület varázslatot használó sárkány IDE FOG JÖN?!

Ekkor már ordított a rémülettől. A tündér sem volt nyugodtabb, mégis színlelt nyugalmat erőltetett hangjába, és ennyit felelt:

-         A sárkány létezik. Ne aggódj, magától sosem öl, csak ha gazdája parancsolja. Ha jól ismerjük társad, és jóság lakik szívében, akkor nem érhet minket semmi baj.

-         És ha nem ismerjük jól? És ha ide jön a sárkány és széttép, mielőtt bármilyen parancsot kapna? – Zó már az ájulás határán táncolt.

Ezért kell megtalálnom az ellenátkot. Ha felolvasom a könyvből, mielőtt Pitheriusz befejezné az éneket, akkor nem jön el. És akkor lesz alkalmunk kifaggatni, hogy miért

-         akarta idehívni azt a… - legszívesebben szörnyet mondott volna, de elharapta a mondat végét. Megtalálta az ellenátkot és azonnal elkezdte mormolni:

-         Alvilági dicső úrak,

Ajtón álló celebrusok,

Álljatok a kőszirt dombnál,

Elindult a szárnyas sárkány.

Nem repülhet ki a csontváz,

Vörös végzet vár most itt rá!

Ha elengeditek most erre,

Elveszik uralmatok felette!


Időben hangzott el az ellenátok, vagy megjelenek a Csontsárkány a láthatáron?

Kovács Erika


Last changed: 11/27/2006, 01:03:44