Lélekkutató Intézet

Az Yrisz Klub

Kormányzati Tanácsadó Jósda


Tájékoztató
A honlapunkon található kifejezések, képek értelmezése

ez az ősi Indiában a hinduk által használt ún. Életkereszt. Jelképezi a három térdimenziót és az időt is, amely mindíg jobbra forog (ha szemből nézzük), előre halad. Rendkívül pozitív jelkép, csakúgy mint az Ankh (egyiptomi füleskereszt), vagy az ötágú Vörös csillag - eredetileg.

A sötét erők sokáig próbálkoztak megtörni e jelkép erejét. Pl. egy Adolf Hitler neveztű gonosztevő azt találta ki, hogy negligációs operátort alkalmazva, tükrözi - ez lett a horogkereszt, mellyel a halál szuggesztíváját generálva másokat befolyásolni, megfélemlíteni képes. Sokáig sikerült neki, de végül saját maga ellen fordult a fekete mágia és öngyilkos lett (az 1990-es években egy sátáni szekta egyik vezetője megpróbálkozott Hitler szellemének felélesztésével, de kísérletei kudarcba fulladtak.)

Az Életkeresztet eredetileg kellemes zene mellett, medítációban figyelik mert ekkor az ember szelleme magasabb tudatszintet képes elérni.

Demokrácia: a szabad kezdeményezések és társulások rendszere.
Diktatúra: a kezdeményezések és társulások vezérelt rendszere.
Önkényuralom: a kezdeményezáések és társulások kiszámíthatatlanul vezérelt rendszere.
Szocializmus: a szabad kezdeményezések és társulások szabályozott rendszere.
Kommunizmus: a szabad kezdeményezések és társulások optimálisan szabályozott rendszere
Mennyország (Paradicsom, szb.) - a szabad kezdeményezések és társulások ideálisan szabályozott, megvalósított rendszere.
Ötágú Vörös Csillag - többek között a kommunizmus egyik jelképe, eredetileg az Élet alapprincípiumainak összetartozását jelképezi. Több ezer éves, a természetvallások (pl. wicca, ó-egyiptomi, indián) nagy tiszteletben tartották.