<<< Előző rész


 

Krémeseregény 11. rész

Főhősünk az életét eldöntő híd előtt állt, s fogta a fejét, erőteljesen töprengett. „Legyek merész ki bátor tettre kész? Vagy legyek oly balga hogy magam hajtom a pokolba?”

Miközben belső kérdések kuszáltak benne a híd lábánál megjelent egy alacsony termetű lény, s jól leteremtette.

- Mi múlik most ezen, te tétovázó utazó? Egy parányi híd utadat szegi? Küldetésednek, kalandvágyadnak annyi? Miért vállalkozik egy hosszú útra egy magad fajta, ha még egy kis rizikó is eltántorítja?

Felbőszült Pitheriusz, lángok gyúltak szemében s daccal szívében, irdatlan gyors léptekkel szaladt át a hídon. Amint rálépett mindenféle vízi szörnyek bukkantak fel, irtózatos nagy zajt csapva, elsötétült az ég.  De ő csak szaladt a hídon, amelynek túlpartja örök délibábnak tűnt csupán. Megremegett a híd s hősünk a vízbe zuhant, egyre mélyebbre, s mikor már azt hitte az örvény életének utolsó cseppjét is elvette, megérkezett. Ámulatba ejtette a látvány, színek fények végtelen magaslatok csupa varázs és csillogás. „Ez egy vízi világ!”- kiáltott fel. Épphogy felfogta volna milyen mesés és különleges helyre érkezett különös lények fogták körbe.

- Gyere, jöjj közénk, itt minden a tiéd, ez itt az álmok tengere. Minden hibátlan, csodákkal kikövezett minden szeglete. Kívánnod se kell, mindent megkaphatsz, erőlködni nem kell, itt gondolattal alkothatsz.

Micsoda hely, micsoda világ, erről álmodtam a kisujjam se mozdítom tovább. Már léteznek az álmaim, itt jönnek sorba, átölelem mind és megélem újra meg újra.

Ekkor az egyik tenger lakó azonban így szól:

-A tenger álomvilága lesz ezentúl új lakod, drága édes otthonod mi szőnyegen teríti eléd eddigi küzdelmeid áhított vágyait. De csak akkor maradhatsz itt, ha a szívedet elhagyod. Különben vár a való élet odafent, de ott doboghat éltetőd odabent.

Újabb választás elé került Pitheriusz: hát mi fontosabb nekem, a való lényem az én szívem? Vagy vágyaim melyek betöltenek majd idelent? Szív nélkül nem érnek semmit a beteljesült

Pitheriusz végül ógy döntött, hogy velük megy, de egy kikötéssel:
- Csak egy nagyon szép lány mehet előttem, aki dalol, mindíg a szívről kell daloljon!

Velük megy, vagy nem megy velük? Folytasd a mesét!!

Írta: Kiss Enikő


18:25:51