Események, aktualitások, hírek, érdekességek, alkotások, kapcsolatok, ismeretek
V. Évfolyam – 2011

Március 15 – A Magyar Forradalom és Szabadságharc ünnepe

Ismét itt az idő az összefogásra, hiszen miránk tekint Európa is! Országszerte megemlékezések, a nép, a demokrácia éltetése. Ilyenkor tudatosul jobban: jó magyarnak lenni! A Muzsikás együttes magyar népzenei koncertje egyfajta sámánutazásra is hív a Millenárisban, az Álmok álmodói, világraszóló magyarokat bíztatja: na most kell okosnak és lelkesnek lennünk.

Magyar – Orosz Gazdasági Fórum – február 24-25.

Immár az ötödik alkalommal került sor arra, hogy a magyar és az orosz (korábban szovjet) vállalkozók, üzletemberek, állami vezetők találkozzanak egymással, kapcsolatokat kössenek, és a jó nexusra építve jó üzletet is kialkítsanak. A Vállalkozók Klubja Egyesület feltámadt halottaiból, és 15 év alvás után újra aktív lett. A Fórumon 60 orosz és 180 magyar vállalkozó vett részt. Bemutatkozott Moszkva, Szentpétervár, a Volga-menti városok mellett a magyar középvállalkozások, sőt jöttek Erdélyből, Szlovákiából, Ukrajnából is. Két nemzetközi kezdeményezés is született: 2012 áprilisában megrendezzük a Duna és a Tisza-menti Régiók Csúcstalálkozóját, ott, ahol a két folyó összeér. Az Orosz kereskedelmi Képviselet igazgatója beszédében jelezte: nagy szükség volt már a két nép vállalkozóinak találkozójára.

Magyar Kézműves Ízek Vására - február 11-13. Millenáris
Elsőre nagy sikert aratott a kezdeményezés, amely bemutatta, milyen remekműveket alkotnak hazai mestereink. Cukrászat, méz, bor, sajt, pálinka, lekvár - száz kiállító és 15 ezer látogató. Papp Krisztián ötletgazda és 20 fős csapatának 3 hónapnyi munkája megérdemelten sok dicséretet kapott. Jó tudnunk, hogy milyen jó termékeink vannak. A szervező cég a Humán Telex volt. Főtámogató a Pesti Est és a Hargita Gyöngye. Egy különlegesség: a drága gyógyvíz kiváló a gyógyszerek szedésénél és a gyógyteák elkészítésénél.

Valentin napi teniszbajnokság – február 12. - Tabán
A közélet csillagai a két oldalon. Szervák, ászok, ziccerek. Kifejezetten jó alkalom arra, hogy a meccsen sportszerűen kidühöngjek magukat, illetve örüljenek a sikereknek mindazok, akik nagy mértékben meghatározzák a közéletet Miniszterek, színészek, újságírók, vállalkozók csapnak össze a híres teniszpályán, és azután levezetik egy-két laza sörrel az after partin. A Regő-team szervezi ezt évek óta, már-már megkövetelt buli a télen.

A Duna Régió Stratégia fejlesztésében állapodott meg a Bizottság.
Ennek értelmében a közel harminc milliárd eurós fejlesztés érinti az energia, a turizmus és az utazás komplexumát. Mindez azt jelenti, hogy hazánk részint jobban integrálódik az EU-ba, másrészt a természeti értékeink is exponálódnak.Közvetlen eredmény 3 év műltán várható.

Sajtóbál – február 5. - Intercontinental Budapest
A rendezvényre már minden hely elkelt, de még vannak vésztartalékok! - mondta a mosolygós szaktekintély, Rózsa B. György. „Az a véleményünk, hogy kell a szakmának egy kis lazulás, szórakozás! A műsor és a társaság kiváló, a szakma legrangosabb rendezvénye. Szinte minden irányvonal képviselteti magát. Még a(fölfelé mutatott) a főnök is eljön, Szalai Annamária. Mi nem konfliktálunk, hanem mulatunk!”

Kínai Holdújév kezdete: február 4.
A Föld lakosságának egy hetede él Kínában, fontos tudnunk, hogy nagy a jelentősége a Kínai időszámításnak, és annak, hogy február 4-én kezdődik az újabb év a kalendáriumukban. Érdekességet, színességet, kissé harciasságot, de sok játékosságot, szerelmet is hoz az új év a horoszkóp elemzése alapján. Ilyenkor is érdemes valami nagy célt kitűzni, hogy megvalósuljon!

Esküvő kiállítás – január 29-30. - Budapesti Sportaréna
Már a január 15-i rendezvényen is tömeg volt, de az az igazi nagyszabású buli, azoknak, akik szeretnének megnősülni, férjhez menni, esküvőt rendezni, vagy ide illő termékeiket bemutatni eladni. Érdemes megtekinteni a szervezők honlapját, amely ugyancsak szép, ötletes és informatív! A szakmai zsűri a „A rendezvény legszebb standja” díjat (bár mindegyik nagyon szép volt!) az „Orsi szalon” pavilonjának ítélte oda.

Miss Alpok-Adria magyar döntője – január 29. - Moulin Rouge
Megszokottan magas színvonalú és baráti légkörű rendezvény a Miss Alpok-Adria bármelyik fordulója, de ez a döntű tényleg csúcs volt! A 16 szépség (megyék győztesei) közül kiválasztani a legszebbet most is nehéz feladat volt, de a zsűri döntött: a 12-es rajtszámú Bartha Zsanett. A szépségkirálynő az EPA-lapnak elmondta: „nagyon sokat készültem, szépültem. Bíztam benne, hogy megnyerem, de mégis fantasztikus élmény, hogy sikerült. Sokat köszönhetek a szüleimnek is, és nagyon megérte a szépségversenyen indulnom!” A korábbi győztes kislány ugyancsak nagyon hasznos és bölcs tanácsa: „Mindenképpen megéri indulni a jó versenyeken, ha győz az ember, sokat fejlődik a személyisége, ha nem győz, akkor is!” A Moulin Rouge-ot képviselő PR igazgatónő (ugyancsak szép!) szerint érdemes volt befogadni a rendezvényt, mert a partnerek, a hangulat, a reklám, az újabb kapcsolat és megrendelések szép üzletet jelentenek. A 2010-ben megrendezett versenyeinek elismeréseképpen a Szépség Világnapján a zsűri az „Év legjobb szépségversenye” díjat ítélte a Miss Alpok-Adriának, a magyar licenctulajdonosnak, Praude Edinának. A díjat a rendezvényen Szilvásy Péter igazgató, az Yrisz Klub vezetője adta át.

Yrisz Klub és az Európai Sajtószövetség évnyitója – január 28.
A varázslatos B SEVEN VIP szalonjában került megrendezésre a szokásos évnyitó, összevont sajtópartival egybekötve. A megjelentek tájékozódhattak egymás témájáról, terveiről. Bagi Iván, a méltán híres humorista hangot adott annak, hogy lehet kicsit lazábban, vidámabban is tekinteni a világot, a magyar népnek szüksége van a nevetésre. A BioLabor igazgatója újfajta csúcstechnikát fejlesztett ki a biofitikai alapon történő gyógyításra. Szó volt az idén 100 éves Palatinus strand adta nagy lehetőségekről, a VII. TesTudaT Konferenciáról és a Magyar Ortosz Üzleti Fórumról is. A megjelentek egyértelműen megszavazták, hogy hatékonyan ellene kell tenni a fekete média jelenségének. Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarországnak, hazánknak ritka jó alkalom lesz ez a fél év, hogy bővítsük kapcsolatrendszerünket az EU-s országokkal. Többek között a szépségversenyek (Miss Írisz választás) is jó alkalom lesz erre.

Nemzetközi Liszt év – 2011.
Az UNESCO javaslata alapján az ENSZ úgy döntött, hogy a 2011-es évet Liszt Ferenc, világhírű magyar zeneszerzőnk tiszteletére Liszt-évnek minősítette. Művészetünkkel a világot szolgáljuk!

III. Magyarországi Klímacsúcs szakmai konferenciajanuár 19. Szentendre
Az Európai Unió soros magyar elnökségének hivatalos rendezvénye. Fővédnök: Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke. A konferencia levezető elnöke Prof. Dr. Kerekes Sándor Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi és tudományos rektor helyettese. Pódiumbeszélgetések: Energia és Klíma, Védekezés és alkalmazkodás az agrárterületeken, A társadalom klímatudatossága. A záróbeszédet Prof. Dr. Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, kutató professzor tartja. A konferenciát pezsgős állófogadás zárja, ahol lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre az előadókkal és vendégekkel.

Felvonulás a Föld megóvása érdekében – január 18. - Lánchíd
Tízezrek békés menete kezdődik 16.30-kor a szervezők, a Klímaklub és a főpolgármester vezetésével. Át a Duna hídon, az Akadémiáig. Olimpikonok, művészek, vállalkozók, város és falulakók vonulnak, hogy kifejezzék szándékukat: meg kell óvni anyaföldünket a szennytől, a mocsoktól, a rongálástól. Az ősi vallások, a boszorkányok, a sámánok és a modern humanisták is úgy tartják: a Föld egy élő bolygó. Mi is felelősek vagyunk azért, hogy egyre jobban és még jobban éljen, élhessünk!

Esküvő kiállítás – január 14-16. - Kongresszusi Központ
Szombati nézőrekord: 3800! Mintha lanyhulna a stresszeltség és az emberek egyre inkább a szebb jövő felé fordulnának. A megjelent kínálat rendkívül széles választékot ad akár Pesten, akár vidéken: mindenhol nagy öröm az esküvő, szépen, elegánsan meg lehete rendezni. A megjelent újságírók a nagyszerű látvány ihletésében megalapították a Legszebb Stand díját, amelyet ezentúl a prominens rendezvényeken ítélnek oda. Maga a kiállítás is szépségdíjas volt.

Több mézet a kávéba!
Két evőkanál jó magyar méz egy duplába, tejjel, és az agy felfrissül!

Megújult a kormányzati portál
Január közepétől új, egységesített honlapon jelentkezik a kormányzat. A minisztériumokat, a minisztereket, a legfrissebb híreket, sajtóinformációkat érhetjük el közvetlenül ezen az oldalon. Hiánypótló, jó megoldás.

Meleg rekord januárban – január 15.
Évszázados meleg rekord dőlt meg: Szegeden +14.2 Celsius fokot mértek. Ebben a szokatlanul kellemes időben érdemes kirándulni, szórakozni, romantikázni – még többet!

Külügyminisztériumi sajtótájékoztató – január 13.
A magyar elnökség alatt tovább erősödik a három nép barátsága, együttműködése, különösen a kultúrában és az egészségben – hangoztatták a magyar-belga-spanyol elnökségi triót képviselő államtitkárok: Győri Enikő, Olivier Chastel és Diego Lopez Garrido.

Barosso - Orbán sajtótájékoztató az EU elnökségről – január 6.
Mindketten fokozott figyelemmel kísérik a magyar médiatörvény alakulását. A demokrácia és az emberek szellemi egészségének megőrzése egyaránt fontos szempontnak minősül. Az EU egységét erősíteni kell, résszint a gazdaság EU-szintű koordinációjával, résszint az euró mielőbbi bevezetésével. A még nem csatlakozott országok felé a bizalom, az együttműködés, a kölcsönös értékek elfogadása van most a fókuszban. A magyar nemzet többsége nagy lelkesedéssel, aktivitással és szakértelemmel fordul az előttünk álló nemes kihívások felé.

Megnyitja kapuit az Európa Pont – január 8. Millenáris
Január elején nyílik meg a budapesti Európa Pont, amely egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között. A nyitóünnepségre a szervezők az esemény nagyságához és színvonalához mérten színes programokkal és nívós koncertekkel készülnek az európai kulturális sokszínűség jegyében. Fellép Palya Bea, Gryllus Dorka és berlini zenekara. Az InfoPontot különösen ajánljuk a nemzetközi kapcsolatok kialakításához, bővítéséhez, diákoknak, vállalkozóknak, művészeknek, sportolóknak és szépségeknek egyaránt. Egész évben jól informálódhatunk a hazai és az EU-s eseményekről. A sajtó számára csemege az InfoPont!

Új lehetőségek előtt országunk és az EU – elnöki újév köszöntő
Schmitt Pál köztársasági elnök újévi beszédében különös figyelemmel fordult hazánk előtt álló nagyszerű lehetőségek, kihívások és feladatok felé. Felelősek vagyunk most Európáért is, mivel, mi lett a soros elnök. Az összefogás, a kreatív cselekvés most a legfontosabb – hangsúlyozta az elnök.

Európa- és újévköszöntő Szilveszteri parti 2010.december 31-én a Millenárisban

"Álmok álmodói, világraszóló magyarok!" - eljött a mi időnk, hogy bebizonyítsuk, méltók vagyunk a Népek asztalánál helyetfoglalni, az Európai Unió tagjának lenni.

Magyarország készül a nagy alkotásokra, az új kapcsolatrendszerek kialkítására, egészséges, szép élmények megálmodására, megszervezésére, megvalósítására. Érdemes kilátogatni az év utolsó napján a Millenárisba, megcsodálni a műsort és az éjféli túzijátékot. Kell, hogy ismét éber Lélek mosolya legyen az Élet!


Az Európai Sajtószövetség (alapítva 2005. október 14-én, a Szépség Világnapján) elvei:

Az Yrisz Klub és az Európai Sajtószövetség egyik fontos célja: önmagunk és a környezetünk állapotának a javítása.

A hír: hatással rendelkező információ.
A hatás: megváltoztatja az egyén, vagy a közösség állapotát. 
A jó hír: jó hatású, a rossz hír: rossz hatású.
Ha közölsz egy jó hírt - visszakapod, ha nem közölsz - azt is visszakapod!
Ha rossz hírt közölsz: visszakapod, ha nem közölsz rossz hírt, akkor neked se közölnek!

Csak saját fotóval dolgozunk.

Kiemnelten fontosnak tartjuk a konstruktív együttműködést.

2010 márdiusa óta vezészménk, jelmondatunk (az EPA is ezt a célt szolgálja):
“Teljes testudattal az örök fiatalság felé!”


Megjegyzést, véleményt, infót az Európai Sajtószövetség részére:
epa@x-party.hu
címre kérjük elküldeni!

Az EPA-LAP főszerkesztője: Szilvásy Péter, elnök.


Last changed: 03/14/2011, 18:15:37