A Szépség, az Értelmesség és a Kedvesség versenye

X. Miss Írisz választás - 2011
Fõdíj a Kristálykorona, és sok értékes ajándékot és különdíjat is kiosztunk!

Jelentkezési határidő: 2011. október 12. 18 óra

Kapcsolat, jelentkezés, további információk:
miv@x-party.hu
Szilvásy Péter, fõrendező * mobil: +36-30-4935804

Tudnivalók a Miss Írisz választásról:
Nevezni lehet 16 éves kortól, testmagasság: 167 - 175 cm, normál, nõies alkat, TMI: 18-22

* A castingon rövid beszélgetés alapján tájékozódunk a jelentkezõkrõl, esetleg grafológiai elemzéssel is.
A nevezési lapot kérjük előre kitölteni,
és három fotóval (portré, bikinis és elegáns öltözék) beküldeni a miv@x-party.hu címre!
* A kiválasztásnál lényeges szempont a kommunikativitás, a pozitív, konstruktív mentalitás.
* A nevezési díj 4000 forint értékû Kenó szelvény, melyet az elõdöntõ megkezdése elõtt kell átadni a szervező bizottság részére. A négyezer forinton felüli nyereményt felezzük. Az elért nyeremény beszámít a versenybe, ha a döntőn holtverseny alakul ki.
* A Miss Írisz verseny elnöke ílymódon Fortuna istennõ.

* Az elődöntő két tourjának öltözéke: rövid szoknya, blúz és bikini.
* Az elõdöntõsökrõl fotókat készítünk, amelyeket a verseny protokolljaiban felhasználunk (tabló, internetes rajtlista, diavetítés a döntõben)
* A döntõbe jutott szépségek Akkreditációs lapot kapnak.


A Döntõ:
Október 14. péntek - A Szépség Világnapja
Helyszín: Lurdy Konferencia Központ
A Szépségeknek már déltõl kezdve van szerepük. Részt vesznek a Szépségversenyek Tanácskozásán, a Diákok és Vállalkozók Fórumán is.
Zsûrizik a kiállított termékeket, és odaítélik a Szépségek Díját. A "Dália Virágkötészeti verseny zenére" kompozícióit szintén a Miss Íriszes lányok zsûrizik, és a Design Bajnokság ruha költemémyeit is.


Este a Gálán kerül sor a Miss Írisz döntõjére.


Minden versenyzõ megfogalmaz egy mondatos üzenetet a nagyvilágnak, amit a harmadik, interjús tourban elmond. Lesznek érdekes kérdések, melyekre adott válaszaikkal a szépségversenyzõk tanítják a közönséget is.
A Szépségek megválasztják az "érdekképviselõjüket", akinek beleszólási joga van a koreográfiában, ellenõrzi a verseny tisztaságát, a pontozás összesítését is, valamint a Szépségek Díját átadja a kiválasztottaknak.
Három különdíj is kiosztásra kerül:
A Legkedvesebb, a Legszebb alakú és a Legerotikusabb Szépség.

A Miss Írisz választás döntőjében három torra kerül sor.
Az 1. tour elegáns, hétköznapi öltözetben, kezükben egy szál virággal, rajtszámmal bevonulnak egymás után a Főzenére. A műsorvezető bemondja a versenyzők nevét, rajtszámát. Aki hallotta a nevét a színpadon lévő oltár vázájába beteszi a virágát. Mikor mindenki végzett, levonulás az első vezetésével.
A 2. tour bikiniben, cipőben és a csípő köré tett fátyolszoknyában történik. Bevonulás után egyenként, sorrendben előlépnek a versenyzők, és saját koreográfia szerint leveszik a fátyolszoknyát (ez az ún. "sztriptíz" :)
Amikor mindenki végzett, kezdődik a Zsűri bemutatása. Utánna levonulás.
A 3. tour elegáns alkalmi ruhában történik. Felsorakoznak a színpadon a szépségek, és a másorvezető egyenként szólítja őket a mikrofonhoz. Elhangzik a Szépségek Üzenete (ezt mindenki megfogalmazza, egyetlen mondat), majd rekláminterjú  készül mindenkivel (ekkor lehet jól bereklámozni saját céget, tevékenységet, programot, iskolát). Ezután akvízkérdésekre kerül sor. Ezekkel nemcsak a Szépségek, hanem a közönség is tanul hasznos, érdekes, aktuális dolgokról, eseményekről. Az elsőt követően levonulás.

Az eredményhirdetésre mindenki felvonul. A más jellegű díjak is kiosztásra kerülnek, majd bemutatjuk a támogatókat, partnereket. Utánna a különdíjak és ajándékok kerülnek kiosztásra, majd pedig a harmadik, a második és az első helyezett kerül kihírdetésre. A X. Miss Írisz megkoronázása a Koronázási zenére történik.
Aze redményhírdetés utána fotózás, gratuláció, ünneplés.
A fõdíj egy valódi ólomkristályból készült korona.
A partnereink felajánlásában ruha, kozmetikum, kastélyszálló-beutaló, portfólió fotózás, ékszer és más ajándékok is átadásra kerülnek.
A Szépségeket a továbbiakban menedzseljük, hívjuk hosztesz, háziasszonyi illetve modell munkákra, valamint az Yrisz Klub rendezvényeinek tiszteletjegyes meghívottjai lesznek.

Akikre büszkék vagyunk:

Miss Íriszek 2002 óta:
Csõsz Boglárka - topmodell
Pápai Zsanett - festõmûvész
Bocsi Barbi - jogász
Ajtai Alexandra - modell
Larion Zoé - modell
Konkoly Ági - kommunikátor
Faragó Valéria - diák
Darányi Szilvia – kereskedõ
Dara Edit - táncmûvész