VILÁGLÁTÓ – Európai Sajtószövetség on-line


Archívum - 2011

Szerzõ: Szilvásy Péter főszerkesztő - 

Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke újévi beszédében
a siker, a gyarapodás, az összefogás fontosságát hangsúlyozta, valamint a felelőtlen politizálás redukálását sürgette a felelősség érdekében.
*****
Köszönet, elismerés és hála
a lengyel népnek és vezetőinek az Európai Unió soros elnökségi tisztének sikeres ellátásáért! Az Európai Unió a nagy kihívásoknak megfelelt, egyre inkább összetartó közösségé válik, és ez a lengyel nemzet érdeme is.

Minden kedves Olvasónknak, Partnerünknek nagyon kellemes, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, pozitív, egészséges, nyereséges, jóságos 2012-es új évet kíván az Európai Sajtószövetség!

*
Kaszinók Tündére - 2011. 12. 31.
Az év utolsó szépségversenye, a Miss Írisz választás 4. bónusz fordulója a Kaszinók Tündére címért. 2011-ben az igen korrekt, barátságos Lurdy Game World  Casino egyik szépséges és kedves hosztesze kapta a megérdemelt kitüntetést.
.
Miss EU Hungary - december 29.
A felújított impozáns hotel Flameco-ban került megrendezésre Magyarország legrégebben indított szépségversenye, Répás Lajos és csapata szervezésében. Tradíció a sok csodaszép leány a versenyben. Idén 28-an álltak színpadra a koronáért, A zsűri végül is a 20-as rajtszámmal induló szőke szépséget,  a pomázi Bertók Mariannt találta legszebbnek.
.

Békési termálkincs

A város uszodájában a termálvíz 2000 méterrõl jó fel. Ennek a terápiás hatása messze átlagon felüli, még Magyarországon is kevés ilyen van. Az Európai Fiatalok Szövetsége által megszervezésre kerülõ Rekreációs Központok egyike biztosan Békés városban lesz.

.

Ganxsta Zolee kislánya pillangóvá változott – december 18.
Néhány órára játszóházzá alakult át az egyik legnépszerûbb belvárosi szórakozóhely. A budapesti Creolban hírességek gyermekei és gyermekotthonok lakói együtt játszottak.

.

MÚOSZ elnöke: Tóth Károly maradt – december 10..

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége ismét bizalmat szavazott Tóth Károlynak. Ezúton is sok sikert, jó és pozitív eredményeket kívánunk az elnöknek, az elnökségnek és a MÚOSZ tagságának!

.

Újraválasztották Éger Istvánt – december 10.

A Magyar Orvosi Kamara közgyûlése a 2002 óta hivatalban lévõ Éger IStvûnt választotta meg elnökének. Reméljük, mindannyiunk egészségére!

.

Termálkincs Gyöngyösön

A városi uszoda gyógyvize 400 méter mélyrõl kerül a medencékbe, 35 fokosan. A szakértõk szerint ilyen jó hatással kevés gyógyforrás büszkélkedhet, hát, érdemes meglátogatnia várost, emiatt is!

.

Miss Alpok-Adria Magyarország és Megye Szépe – december 9.

Kaposváron és Gyöngyösön is hódítanak a szépségek, a jó mûsorszámok, a fiatal tehetségek. Mindkét városban megválasztásra került a Megye szépe, akik képviselik kisebb hazájukat az országos döntõben, 2012. január 28-án, szombaton a Miskolci Sportcsarnokban. Egy különösen érdekes gondolat, üzenet a kilences rajtszámú szépségversenyzõtõl, Gyöngyösön: “Ne álmodd az életed, hanem éld az álmaidat!” Tényleg szép – gyöngyszem.

.

Thai-masszázs varázs

Most érdemes kipróbálni, a tél elején egy jó masszázst! Mindenkinek ajánlható mert nagy szakértelmemmel, emberséggel, igazi thai nõk végzik a masszázst, és gyógyítják, erõsítik az izmokat, a porcokat, az inakat, az ereket, az idegeket, a hormonokat.

.

Természetgyógyászati Karácsonyi Fesztivál – december 4.

A Villányi óti, egykor Marxista-Leninista Intézet, ma ÁVF épületében hagyományosan nagy tömeg, három emeletnyi jobbnál-jobb kiállító, tucat elõadó, a végén Japán dobosokkal -ez klasszikusan Magyarország legjobb ezotériás és természetgyógyászati fesztiválja, több mint egy évtizede. A fõszervezõ Görgey Katalin szívélyesen fogad mindenkit, és a rendezvénye önmaga is terápiának számít. A nagy érdeklõdésre jellemzõ, hogy már márciusban minden standhelyet értékesítenek. A felhozatal spektruma nagyon széles: termékek, étkek, értékes ékszerek, szolgáltatások, diagnosztikák, terápiák – buli.

-

A Szépségkirálynõk Hétvégéje – december 3.

Egy éves lett a hagyomány, hogy december elsõ hétvégéje egyben a Szépségkirálynõk Hétvégéje is. A szépségek, a szervezõk, a partnerek, a közremûködõk, az újságírók VIP endezvénye egybeesik az Yrisz Klub Nívõdíj Gálával is. Természetesen mindenki mindenkivel lekonspirál, és a 2012-es hazai és nemzetközi tervek megtanácskozására is sor kerül. Az idén nagy sikerrel startoló Diákok és Vállalkozók Fóruma újításai is bemutatásra kerülnek. Az Európai Fiatalok Szövetségének létrehozásának ötlete is a 2010-es Szépségkirálynõk Hétvégéjén fogant meg. A Szépségek Királynõje megjelentek közül lesz kiválasztva, aki áldását adja az Idõkapszulára. Utána a Retro Dj. Bajnokság, és Laharo party. Színhely a BSEVEN.

A Szépségek Királynõje és Nagykövete címet Molnár Ági kapta. Yrisz Klub Nívódíjasok lettek: Schreier Zoltán, Tanka László, Molnár László, a Heti Hetes, Rozman Péter, Vincze Miklós és Lovász Sándor.

-

Átadták a Prima Primissima Díjakat – december 2.

A legjobbaknak a legjobbak között. Tordy Géza színmûvész, rendezõ. És még vannak sokan, akikre méltán büszkék lehetünk. Közönségdíjas: Mága Zoltán világhírû hegedûmûvészünk. A Príma Primissima Díjat Demjén Sándor alapította, és mára elismertté vált nemzetközi viszonylatban is.

.

Megnyílt egy Szamos Marcipán étterem a Vörösmarty téren

A Szamos család jelentõs rangra, elismertségre és hírnévre tett szert a hazai és a nemzetközi gasztronómia világában. Egy titkuk van, ami nem titok: nagy családi összetartás. Az ember tisztelete, megbecsülése. A szakma tudása. A Belvárost kezdik visszafoglalni a magyar vállalkozók, de jó barátságban a világgal.

*

Az Év Vállalkozója Balogh Levente lett

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetõje, Balogh Levente nyerte a „2011. Év Vállalkozója” díjat. A díjat a Mûvészetek Palotájában Varga Mihálytól, a Miniszterelnökség államtitkárától, és Demján Sándortól, a Vállalkozók Országos Szövetségének ügyvezetõ elnökétõl vehette át.

.

Mexikó Budapesten – kiállítás a VAM-ban
2012 február végéig tekinthetõ meg a csodaszép VAM Design Centerben (Bp., VI. Király u. 26.) egy különleges kiállítás, melyben grafikák és mozgó szobrok, illusztrálják  Mexikó történelmét 1920-1ö50 között. Az ünnepélyes megnyitón részt vett többek között Mexikó és Spanyolország nagykövetei, az alkotások mûvészei VAM Design vezérkara, kerületi polgármester, vállalkozók és újságírók.

.

MÁGA-SHOW – a Magyar Televízióban
A méltán világhíres hegedûmûvész, Mága Zoltán kéthetenkét ad koncertet a tévénézõknek. A 100 Tagú Cigányzenekarral november 27-én volt hallható. Klasszikusok, komoly és könnyûzene vegyesen, érdekes interjúkkal. A mûsor színvonala tényleg világszínvonalat képvisel.

.

Albánia Nemzeti Ünnepe – november 26.
A hazánkban élõ albán egyesületek, szervezetek nagy ünneplés keretében emlékeztek meg Albánia egységes nemzetté alakulásáról, melynek idõpontja: 1912. november 26. A délszláv régió nagyon kedves, barátságos embereket jelent, kifejezetten élénk néptánccal, kultúrával.

.

Világörökség a magyar táncház is
Az UNESCO illetékes szerveinek döntése értelmében a táncoktatás és a népzene terjesztése, fejlesztése olyan különleges és nagy érték, hogy a magyar táncházmozgalmat a kulturális világörökség részének is tekinthetjük. Táncháztalálkozó 2012-ben is lesz, Hollókõi Lajos fõrendezésében a NESZ közremûködésével, 1500 fellépõvel a Sportcsarnokban.

.

VIII. Magyar Újbor és Sajt Fesztivál – november 26-27.
A Vajdahugyadvárban, méltó helyen kóstolhatjuk meg a hazai, idei legjobb boralkotásokat. Tudható, hogy a középkorban a nemzeti össztermékünk felét adta a nemes nedû. A 2011-es bortermés csúcsnak mondható, érdemes lesz megkóstolni. Figyelem: az tudja az értéket, aki tudja a mértéket! A Magyar Borok Mestere 2011-ben a villányi Günzer Tamás lett. Megkóstoljuk õt is, mármint a borát. És a sajtokat, mert jönnek a sajtmesterek. Az egyik legtáplálóbb táplálék a sajt. A belépõjegy nagyon baráti: 2000 Ft, emblémázott kóstolópohárral. A fõszervezõ: Ferenc Vilmos, fõvédnök: Fazekas Sándor miniszter, a zsûri örökös elnöke: Kállai Miklós professzor.

.

Vombatok Budapesten
November 22-én mutatkoztak be a nyilvánosságnak Állatkertünk legújabb lakói, Molly és Wally a két csupaszorrú vombat. Az Ausztráliából, egészen pontosan Tasmániából, a Zoodoo Wildlife Parkból érkezett állatok bemutatása igazi kuriózum, hiszen egész Európában csupán három olyan állatkert van a budapestin kívül, ahol ilyen állatokat is láthat a közönség. Magyarországon utoljára csaknem negyven éve, 1973-ban mutattak be vombatokat.

Szóvivõk és PR-osok csúcstalálkozója – november 22.
Pont, mikor a Nap a Nyilas jegyébe lép, találkozik a két szakma színe-java. Ma már a szóvivés és a piározás is többrõl szól, mint korábban. Mi a trend, a kommunikációs platform, a beleszólási lehetõség – ezeket a kérdéseket vitatja meg a két egyesület a klubszerû összejövetelen, Orodán Sándor, a híres szóvivõ vezetésével a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában.

Magzatvédõ vitaminok
Ötven országban kötelezõ a használata. Most, tél közeledvén, különösen ajánlható itthon, Magyarországon is. Büszkék lehetünk rá, hogy magyar feltalálója van: Prof. Dr. Czeizel Endre orvos-genetikus.

Diákok és Vállalkozók Fóruma – november 19-20.
A kezdeményezés egyre sikeresebb és népszerûbb. Ez Erotika Expón került megrendezésre immár negyedik alkalommal a Fórum. A fõ téma kézenfekvõ: az egészség és az erotika. A tanácskozás, konzultáció résztvevõi konklúziót is megfogalmaztak: “Elõbb tájékozódni kellene, azután ítélkezni! A társadalmunk az elmúlt egy-két évben lényegesen prûdebb lett, pedig az egészséges erotika mindenkinek fontos.” Az Európai Fiatalok Szövetsége és az Yrisz Klub kezdeményezése folytatódik…

Országos Edzettségi Tesztnap – november 19.
A 24 éves kornak megfelelõ edzettségi szint a norma!
Hazánkban sajnos csak minden 6. ember foglalkozik sportszerûen az edzettségével. Az OETN egyik célja, hogy inspiráljon mindenkit, hogy figyeljen jobban egészségére, és „testedzve”, tudatosan hasson oda, hogy évrõl évre egyre edzettebb legyen. Az aktivisták feladata, hogy másokat is bevonzzanak a mozgalomba.Az edzettség tesztelése a mi szisztémánk szerint nagyon egyszerû, 2009-óta már bevált. Öt gyakorlatot kell megcsinálni: célba dobást (teniszlabdával, 7 méterrõl, félméteres körbe, 10 kísérlet) egyensúlyozást (becsukott szemmel, fél lábon mérleg állás, hány másodpercig képes rá, 3 kísérlet) fekvõtámasz (1 perc alatt), felülés (1 perc alatt) 400 m síkfutás, vagy guggolás 1 perc alatt. Az eredményeket regisztráljuk, és eltesszük. A következõ Országos Edzettségi Tesztnapot 2011. május 19-én tartjuk.
Évrõl évre legyünk egyre edzettebbek! Erõre magyar!

Erotika Expo – november 18-20. – Hungexpo K épület
Ebben az évben ez az egyetlen erotikus vásár, fesztivál. A szervezõk, a TOM Média több újdonsága közül egy különleges: lesz tantra-masszázs. A távol-keleti guruk, mesterek ötezer éves masszázstudományával nemcsak a közérzetünket, a hormonszintünket javíthatjuk, hanem még gyógyulni is lehet! Az orosz diáklány és tantrika Szvetlana személye is bizonyítja ezt.
Az Erotika napja, november 18-a, szakmai nap is. A nov. 18-20-ig tartó rendezvény a Hungexpón, a SPA&Wellness Kiállítással párhuzamosan, a K épületben celebrálódik már két éve.
A november 14-i sajtótájékoztatón a szervezõk, a mûsorvezetõk külön hangsúlyozták, hogy ez egy erotikus és nem pornográf rendezvény, korrekt, érdekes és szép lesz. – És valóban jó hangulatban, érdekes produkciókkal és kiállítókkal sikerült megszervezni idén is az Erotika Expót.
A Miss Írisz választás bónuszfordulójának gyõztese, az Erotika Szépe a gyönyörûséges Lana lett.

IWI a SPA&Wellness Kiállításon, a HUNGEXPÓN
November 18-án 10.30-kor a megnyitóban Zopcsák László az International Wellness Institute alapítója a 2012 Egészségfejlesztési trendjérõl tart nagyon érdekes és tanulságos elõadást.

Ízek és Borok – november 18-20. – Hungexpo
Fantasztikus lehetõség a Karácsonyi Ünnepekre való felkészüléshez. Ez az elsõ alkalom, hogy Magyarországon egy a nagyközönség számára nyitott, átfogó élelmiszer kiállítás nyílik.
Az Ízek és Borok kiváló lehetõséget kínál mindenkinek, aki a hazai és nemzetközi gasztronómia iránt érdeklõdik. A kiállítás mellett, közben 22 óráig színvonalas programok, jó borok, ételek várják vendégeinket!
Utólag elmondható: nagyon jól debütált a program. A szombat esti teltház jelezte, az emberek inkább szeretnék jól érezni magukat. A Budapest Bar koncertje ebben sokat segített.

Kreatív Gyerekváros – 2011. 11. 11. 11:11
A nagy nyitás idõpontja is különleges: minden egy. A Nyugati téren megnyitja kapuit a MINI CITY. A felnõtt világ gyerekeknek. Nagy munka eredménye a Nyugati téri Skála tetején berendezett gyerekváros, 3-12 évesek részére. Van itt minden, ami a felnõtteket körülveszi otthon, a mûhelyekben, a munkahelyeken. Lehet alkotni, lehet kipróbálni, milyen egy tévé stúdió, egy sportcsarnok. A belépõ 2500 Ft, lehet soknak tûnik, de megéri. Zsúroknak is kialakítottak helyet. A Talentum tesztelésre is megfelelõen ki lehet alakítani a Mini Citit.

Service Expo – november 9-11. – Hungexpo
Ez az elsõ alkalom, hogy Magyarországon egy csak a szolgáltatásokkal foglalkozó, átfogó kiállítás nyílik. A Service Expo kiváló lehetõséget kínál mindenkinek, aki szeretné vállalkozását megújítani, költséghatékonyabbá tenni, mert itt minden megtalálható, ami a hatékony vállalkozásüzemeltetéshez kell.

Lengyel Függetlenség Napja – november 11.
Nagyszabású ünnepi estélyt ad a Lengyel Nagykövetség a Szépmûvészeti Múzeum dísztermében. Roman Kowalski nagykövet népszerû diplomata hazánkban, a két nép testvéri együttmûködésének fáklyavivõjének számít. Az ünnepen a lengyel EU-s elnökség aktualitásai bemutatására is remek alkalom.

Miss World – 2011
A 21 esztendõs Ivian Sarcos, venezuelai szépség lett az idei világszépe, a Miss World 2011. A vasárnapi, londoni versenyen Ivian 121 gyönyörû hölgy közül lett a legszebb. A Miss World Hungary, a 18 éves Szunai Linda az elõkelõ 28. helyen végzett.

Éljen November 7!
Idén is jól megünnepeltük a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulóját. A csodálatos VAM Design Center Zafír termében tartott pohárköszöntõ az Internacionálé zenéje mellett emlékeztetett arra, hogy az emberiség 1917-ben újabb fejlõdési szakaszához érkezett.

10. Beauty Hair & Spa Szakkiállítás és Vásár – november 5-6.

A Health and Beauty Business Media Kft. rendezvénye a szakmának vitathatatlanul a csúcstalálkozója manapság. A legjobbak bemutatják a legújabb trendeket a szépségiparban. A nagyközönség pedig el van kényeztetve. Irány a “Bjuti”, a SYMÁBAN!
Egy szépségkirálynõnk, Proksa Szandra a szépség megtartásával kapcsolatban a mosoly, a tréningezés mellett a TAO kozmetikumokat is erõsen ajánlja. Érdekesség, hogy Beauty már Európa hírûvé vált: olasz, német, osztrák elõadók, fodrászmesterek és kozmetikusok tartottak kisebb szemináriumot. Következik a tavaszi Beauty, április 21-én.

Paks Szépe – november 5.
Tartalmas mûsorral, szép színpadi programmal megválasztották Paks Szépét a Városi Mûvelõdési Központban, az atomerõmû fõtámogatásával, a Miss Alpok-Adria versennyel társulva, Nagy Ildikó rendezésében. Érdekesség, hogy a 3 évesektõl a 48 évesig versenyeztek, 4 kategóriában. A nagy mezõnyben Nagy Mariann került ki gyõztesnek, és képviseli a megyét az országos döntõben.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom Ünnepe – November 7.
Tény és való, hogy az emberiség fejlõdésének egyik legnagyszerûbb szakasza kezdõdött el 1917 novemberében. A közösség, a testvériség, a tanulás, a nemzetköziség, az összefogás egy nagyszerû társadalmi cél felé, a kommunizmus ideológiája alapján. A magyar szocializmus korszakában (1961-1988) megtapasztalhattuk, milyen jó és fontos, ha van a társadalomnak vonzó célja. Ezt is ünnepeljük november 7-én, és természetesen a kommunista hõsöket is: Lenint, Ságvári Endrét, Kádár Jánost, és még százezreket.
A Kisdobosok 6 pontja, az Úttörõk 12 pontja és a KISZ-es fogadalom az örök emberi, társadalmi értékeket foglalták össze és adták meg irányelvnek. Klasszikusnak számít Lenin 1920-ban a Komszomol Kongresszusán tett kijelentése: “Az ifjúság egyetlen feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Makarenkó, a nagy tanító az emberi élet, tevékenység lényegét négy szóban foglalta össze: “Közösségben, közösség által, közösségért!” A kommunisták az okkultizmus nagymestereinek is számítottak. A “Világ proletárjai egyesüljetek!” virágnyelven is érthetõ …Az Ötágú Vörös Csillag valójában az emberiség egyik legszebb jelképe, mindezen nemes gondolatokat is magába sûrítette.

A 7000000000. ember – november 1.
Megszületett Kalinyingrádban és Péternek lett keresztelve a Föld hétmilliárdomodik embere. Bolygónk normális viszonyok között kb. 30 milliárd embernek tud jó életfeltételt biztosítani.

Minden szentek ünnepe – november 1.
Az a fontos, hogy az ember ne a halálban higgyen, hanem az életet, a világot szeress sok van benne, ami szerethetõ! És akkor meghallja az angyalok szavát is…

Divat-travel – október 22.
Ha design, ha divat – akkor VAM. A Király utcai bázis adott helyszínt egy régi, európai kezdeményezésnek, a Divat-travelnek. A lényeg, hogy a szakértõk, tervezõk, modellek vonatra szállnak, és átruccannak a szomszédos országba, hogy a divat kapcsán megismerjék egymást. Ilyen történt most is, ezúttal hazánkban, Magyarországon. A divattervezõk és a modellek Szerbiából érkeztek, és tényleg érdemes volt megtekinteni a prezentációt. Mint azt Tonkis Emese a Tourinform képviselõje elmondta, hazánk azért csatlakozik a mozgalomhoz, hogy a két nép barátságát erõsítse, hírt adjunk egymás divattrendjeirõl, és jót szórakozzunk.

Indul a BNV – október 19-23. – Hungexpo
Ebben az évben is sok újdonsággal lepi meg a kedves közönséget a BNV. Programod van! – szól a hirdetésünk, és most az egyik napon a nõknek lesz ingyenes, a másik napon a férfiaknak, majd a gyerekeknek. Család és élmény-centrikussá válik Magyarország legkedveltebb és legnagyobb vására. A francia cég által felújított pavilonokban ezer kiállító és több száz program vár mindenkit. A divatkedvelõknek a BNVdivat külön csemege lesz. A diákokinak és a vállalkozóknak speciális találkozójára, Fórumára vasárnap kerül sor. Meseverseny szombaton. Családi élmény van.

“A jó zene hallgatása megfiatalítja a szellemet!” - Szakcsi-Lakatos Béla

Hét éves az Atlantis
Október 15-én fantasztikus estélyt adott megalakulásának 7. évfordulóján az Atlantis Casino. Talán a legszebb kaszinó Magyarországon. A barátságos, rendkívül etikus, korrekt tevékenységéért megkapta az Yrisz Klub Nívódíjat is. Kellemes szórakozásra, környezetre ajánlható!

A Szépség Világnapja – október 14.
NAgy várakozás és felkészülés után sikeresen megrendezésre került immár kilencedik alkalommal a Szépség Világnapja. Helyszín ismét az Yrisz Klub Nívódíjas Lurdy Konferencia Központ Nagyterme volt. Az Expó különlegességének tekinthetõ a Diákok és a Vállalkozók Fóruma, melyen a rendezvényszervezéssel kapcsolatos együttmûködési lehetõségekrõl volt szó. A Hungexpón és más több napos vásárokon, fesztiválokon a Fórum, mint kapcsolatteremtõ és ismeretfejlesztõ felületnek a megvalósíthatósága volt a második témakör.
A tancáskozás résztvevõi döntöttek arról, hogy 2012-ben megszervezzük az Olimpia Szépe választást, a Design Bajnokságot (diákok bevonásával) valamint a “Ki tud többet az Európai Unióról?” címû csapatversenyt – nemzetközi részvétellel.
A szakértõ zsûri döntése alapján az Év Legjobb Szépségversenye 2011-ben a Fõiskolák Szépe volt. (Kovács Péter fõszervezõ)

Az esti Gálán a X- Miss Írisz választás és az “Ezüstfátyol” hastáncstúdiók versenyének fináléjára került sor. A kiemelkedõen pozitív és magas színvonalú produkciót bemutató “Chandani” Hastáncstúdió vezetõje Stark Melinda vehette át a valódi “Ezüstfátyolt”, és ílymódon õk a sztárvendégei az Olimpiák Szépe mûsorának.

A szokásoknak megfelelõen a Szépségek Díja is kiosztásra került. Megosztva kapta Jakab Ibolya erdélyi divattervezõ és Claire Selyemmágus.

A X. Miss Írisz választás gyõztese a szépséges Molnár C. Rebeka lett, így a Kristálykorona viselésére  jogosultságot szerzett.

Az Európai Sajtószövetség bemutatta a rendezvényeken, faliújságként megjelenõ Világlátót, mely nagy sikert aratott. És életmûdíjat ítélt oda legendás dj-nek, rádiós mûsorvezetõnek, a retro-disco kitalálójának: B. Tóth Lászlónak.

A kerekasztal-tanácskozás résztvevõi elõkészítették a 2012-es Szépség Világnapját, melynek Gáláján fellép a könnyûzene legnagyobbjainak egyike, az ötven éve megalakult OMEGA együttes vezetõje, Benkõ László – egy szintetizátorvarázst mutat be.

Kezdeményezünk egy különleges játékfilm elkészítését, Szép Magyarország címmel. A lényeg, hogy a hazai szépségversenyeken keresztül bemutatjuk, hogy szép Magyarország.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

EPA-lap cikkek

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Nyit a KÖKI TERMINÁL – október 14.
Az ország második legnagyobb üzletháza végre felépült, elkészült! A 3-as Metró Kõbánya-Kispesti végállomásánál irtózatosan nagy területen kínálja üzleteit, szórakoztató központjait (többek között a Game World is) a mindenki által már csak KÖKI-nek nevezett szuperpláza. A XXI. század várainak, kastélyainak is tekinthetjük a bevásárló-központokat. Élményeket is kell gyûjteni, nemcsak ékszereket, ruhákat. A jó étel jobban ízlik, hasznosul jó társaságban. A plázákban is jól össze lehet jönni a társaságoknak. A KÖKI megnyitásáról külön tudósítunk! Érdekesség: szerencsés egybeesés és jó ómen, hogy a nyitás idõpontját a Szépség Világnapjára, október 14-re idõzítették az alkotók.

A Pozitív Média Hete – október 10-16.
Az Európai Sajtószövetség 2009-ben kezdeményezte, hogy a Szépség Világnapja (okt. 14) hete egyben a Pozitív Média Hete legyen. Ennek lényege, hogy a televízióban, a rádióban, a nyomtatott sajtóban és az internetes online médiumokban a pozitív, a jó hírek domináljanak, az életrõl szóljanak, arról, hogy szép a világ.

Retro Polis
Talán még kevesen tudják, hogy a retro disco fogalmát B. Tóth László, a Sztrá FM, a Calypso rádió riportere, a legendás Dj. találta ki, majd tíz évvel ezelõtt. Az igazi disco, amire lehet igazán táncolni, sklágerekre, amiket jó hallgatni, azt jelenti a disco. Egyre inkább népszerû, mert igazi értéket képvisel. Nem “zombisít”. Lehet csajozni, pasizni, szórakozni. A hetvenes évek második felében lett világszám, majd a nyolcvanas években még inkább. Siófokon, a Hajógyári-szigeten vannak “erõdítményei” a discónak, és aki kitalálta, õ a Belvárosban, a Nyugatinál, a Retrto Polisban jelentkezik minden szombat este. Korfüggetlen jó bulik!

Árkád You -október 5.
Kezdünk divatnagyhatalommá válni. Ha a bemutatók koreográfiájának színvonalát tekintjük, akkor már az élvonalba tartozunk.Bizonyíték erre a Budapesti Árkádban celebrált fantasztikus divatrevü, melynek komponistái, rendezõi a messze-földön jó hírnévre szert tett szépséges koreográfusok: Seres Éva és Aranyosi Katalin. Ars poeticájuk szerint az ember merje felismerni egyéni kiválóságait és az öltözködésében is kifejezésre juttatni úgy, hogy illeszkedjen a közösségébe. A divatbemutatón mosolyogtak a modellek, és a gyerekek játszani is mertek. A közönség folyamatosan tapsolt, hónapokra megtelítette jó hangulattal az Árkád bevásárló központot.

26. Budapest Marathon – október 2.
Évrõl évre rekordot szervez a Budapesti Sportiroda a résztvevõk létszámát tekintve. Igaz, idén csak egy napos lett a futófesztivál, de éppen ezért is érdemes kimenni a Hõsök terére, a fõ helyszínre. Nagyon jó vásár, bemutatók, és a szurkolói hangulat óriási, már nézni és feltölt energiával. Egy igazi marathonista szerint végigfutni a 42 kilométer csak transzállapotban lehet. Ezt figyelembe kell venni, nem szabad zavarni a sportolókat. A legnagyobb kihívások közé számít a marathon, csak férfiaknak ajánljuk, bár sok nõ is van a mezõnyben. A futófesztivált ebben az évben is a SPAR szponzorálja.

Pole Dance VB Magyarországon – október 1.
A Budnight csapata, Kovács Péternek a vezetésével nemzetközi sportdiplomáciai siekert ért el: Magyarországon kerül megrendezésre a Rúdtánc Világbajnokság. A nõk egyik legigényesebb sportjának is tekinthetjük a rúdtáncot, az erotika mellett az arányos és szép test kidolgozását is jelenti. Egyéni és páros számokban lehet gyönyörködni. Érdemes ellátogatni a Budaörsi Sportcentrumba! És kipróbálni a rúdtáncot…

Design Lengyelországban
A Lengyel Információs és Külföldi Beruházási Ügynökség a Lenygel Köztársaság Nagykövetségének Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztálya “Design in Poland” címû ötvösmûvészeti és formatervezési kiállítást szervezett a Budapesti Iparmûvészeti Múzeumban. Az ünnepélyes megnyitón a méltán világhíres polónikumokat is bemutatták. A borostyánékszerek, az estélyi ruhák, az asztaldíszek, a bútorok, a festmények legszebbjeit láthatja a nagyközönség, ha ellátogat a múzeumba. A nyitóest fénypontja Natasha Pavluchenko divattervezõ és Mariusz Gliwinski ékszermûvész URBAN FUSION c. exclusiv bemutatója volt. A kiállítás a Design Hét Budapest Fesztivál eseménysorozat hivatalos része.

OMÉK – szeptember 28-október 2.
Hat év után, nagy várakozás után újra megnyitja kapuit a Hungexpo az Országos Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításnak. Hazánkban, a Kárpátmedencében termõ gyümölcsök, zöldségek, gabonák tápanyagtartalma minõségében és mennyiségében is világszínvonalú, nem véletlen, hogy a mezõgazdaság ötven éve kulcsfontosságú gazdasági forrása országunknak. Dr. Simon Péter, az AMC igazgatója: “A magyar gazdaság és élelmiszeripar eredményeit bemutató seregszemle célja kettõs: egyrészt az elmúlt idõszak (6 év) eredményeinek bemutatása, másrészt a továbblépés tekintetében irány- és feladatkijelölés az elkövetkezõ idõszakra.
A szakmai jelleg megtartása mellett az AMC kiemelt célja, hogy a rendezvény a fogyasztók, a nagyközönség számára is vonzóvá váljon. Az idei OMÉK kiállításon a hangsúly a feldolgozott magyar élelmiszereken van: a szervezõ tudatosítani szeretné a látogatókban, hogy a bemutatott hazai alapanyagok és feldolgozott termékek ellenõrzött forrásból és folyamatokon keresztül jutnak el a termelõtõl a fogyasztóig, garantálva a biztonságot és a kiemelkedõ minõséget. Tudatosítani kívánja továbbá az élelmiszerlánc egyes elemeinek fontosságát a „farmtól az asztalig” folyamat során.
Mindemellett a rendezvényen szeretnék megismertetni a városlakókat a vidéki életforma minden szépségével és nehézségével. Ezt segítik a kiállítás mellett szervezett állatbemutatók, interaktív bemutatók, számos érdekes színpadi program, gyerekeknek és felnõtteknek egyaránt szóló különbözõ játékok, vetélkedõk.
A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentõségû: a magyar agrárium adottságainak köszönhetõen különleges színfoltnak számít az Európai Unióban. Az OMÉK díszvendége a soros elnökséget betöltõ Lengyelország lesz. A 75. OMÉK kiállításon vezetõ agrárpolitikusokra, számos miniszter és államtitkár jelenlétére is számítunk hazánkból éppúgy, mint az uniós államokból és a környezõ országokból.” (forrás: omek2011.hu)

FitBalance – szeptember 25.
Lassan Európa-hírûvé válik a fitness szakma seregszemléje. A Millenárisban jelen volt 110 kiállító, 3100 látogató és 120 decibell. A lényeg, hogy fitten és egészségesen, minden korosztálynak, foglalkozásnak volt látnivaló, hasznosság.

Hortus Hungaricus – szeptember 23-25.
Ami szép virág, növény gyönyörûen összejöhet, az összejött a SYMA csarnokban. Csodálatos óriás fesztiválon találkozhatott a szakma és a közönség az évrõl évre egyre szebb és nagyobb kiállításon.

Old Timer és Young Timer Autókiállítás – szeptember 23-25.
125 éves az autó ebben az évben. A Mercedes Benz volt az elsõ, folytatta a Ford és jöttek a többiek. Az elsõ nõi sofõr Berta Benz volt, a konstruktõr felesége, õ tette meg az elsõ távolsági túrát is, amikor gyerekeivel együtt meglátogatta a szüleit. Rangja, presztízse van a 30 évnél régebbi, jól mûködõ jármûveknek, nemzetközi szervezet fogja össze az oldtimer autók mozgalmát. A szervezõk a Sportarénában rendezték meg az autócsodák seregszemléjét, nagy közönségsikert aratva.

Nemzeti Vágta – szeptember 17.
Lovas nemzet a magyar. A táltosok állata a szárnyas ló, nemcsak mesealak, hanem erõforrás is a szellemünknek. Ezért különösen érdemes kilátogatni, végigizgulni a Nemzeti Vágtát, a Hõsök terén. Gigászi küzdelem volt tavaly is, idén még nagyobb a várakozás rá. A szervezõk két dolgot fantasztikusan jól oldanak meg: a versenyt magát, annak koreográfiáját, másrészt a kiállítás is csodaszép. A standosok válogatottan jó mesterek, és aki végignézi, büszke lehet arra, hogy ennyi minden jó van országunkban. Nyilván kell venni egy vásárfiát, kell fotózni, ismerkedni is. Ám a lovak, a természet szeretettét is gyakorolhatjuk!

A Borfesztivál – szeptember 7-11.
Idén 20. alkalommal jelentkezik Európa egyik legrangosabb borfesztiválja a Budai Várban. A minõségi borok gyógyító hatását már az ókorban is ismerték, és a magyar termelés 50 %-t tette ki a bor a középkorban. A hangulat mámorító, klasszikusan barátinak mondható. A szervezõk a Magyar Szõlõ- és Borkultúra Nonprofit Kft. idén Franciaországot hívták meg fõvendégországnak. Annyi biztos, hogy a nagyközönség, a kiállítók minden nap gazdagodnak élményekben is: 50 színpadi program, boregyetem, Vinagora sátor, gyereksátor, érmes borok háza, népzenei és néptánc gála vár mindenkire, tehát érdemes egy-két napra kitelepülni a Borfesztiválra!

Duna Gyöngye – szeptember 4.
A Dunában nincs is gyöngy, mert kagyló sincs! -De Krizsán Gyõzõ mesterfodrász létrehozta szépség és szépítõversenyét, a Pearl of Danube-t, és a gyõztes lány lett a Duna Gyöngye. A 2009-ben az Év Legjobb Szépségversenye díjjal kitüntetett rendezvénysorozat a nyár egyik legjobb bulija, amelynek küldetése is van: éltetõ folyónk,í a Duna éltetése, megóvása,í megbecsülése.

Szeptemberfeszt – a Népligetben
Az õszi hónap elsõ hétvégéjén ismét nagy rendezvénysorozattal jelentkezik a Gál Gábor rendezte Szeptemberfeszt. A három napos ünnepség 50 ezer látogatót vonz. Enni-inni-szórakozni önfeledten – nagy energiával tölti fel az embert. Nyilván lehet csajozni, csajoknak pasizni, üzleteket kötni, koncerteket hallgatni. Részletek az interneten.

Tanévindítás – szeptember 1.
Az ifjúság egyetlen feladata: Tanulni, tanulni, tanulni! – ismert idézet Lenintõl, ugyancsak aktuális, talán kiegészítve azzal, hogy a tanultakat meg kell tanulni alkalmazni tudni is. Az elmélet és a gyakorlat együtt számít. Szerencsére Magyarországon jó tanítók vannak, és szorgalmas diákok – reméljük! A “Diákok és Vállalkozók Fóruma” is ezt igyekszik bebizonyítani. Biztosak vagyunk benne, hogy van miért tanulni az iskolásoknak, a diákoknak.

Magyar Divatexport-Fejlesztõ Klaszter – augusztus 31.
A multikulturális VAM Design Centerí vezérigazgatója, Vincze Miklós nyitotta meg az egész napos rendezvényt. A lényeg: a magyar divat hátterének és környezetének fejlesztése, bõvítése, annak érdekében, hogy világszínvonalú lehessen a magyar divat is. Suskó Tamás által kezdeményezett programon 3í-4í újságíró és  száz fõnyi közönség tájékozódhatott a tervekrõl.

Miss Hungary elõdöntõ – augusztus 27.
Immár klasszikus, hogy a nemzeti szépségverseny elõdöntõje Siófokon, a Mûvelõdési Központban kerül megrendezésre. Negyven lány, szebbnél-szebbek, közüéük választja ki a zsûri a döntõsöket. A nyár még forróbb pillanatai közé tartozik a program, érdemes megnézni!

Nagy ünnepünk Augusztus 20.
Az új kenyér ünnepe, az Alkotmány (még a Népköztársaság korából) az államalapítás ünnepe, és István-nap is. Egységben a nemzet – ez Augusztus 20-a elve, filozófiája, tartalma. Ismét milliók sétálnak a rakpartokon, idén Debrecen és Baja is nagyot virít. Jó tudni, érezni, tapasztalni, hogy a magyar nép elõre kíván tekinteni, a jövõ felé haladni, de a múlta értékeit is megbecsülve érvényesülni.

A meseterápeuta
Legalább kétezer féle mesét ismer,a világ minden pontjáról Balatoni Ildikó. Az MTV egyik müsorában kifejtette: úgy születünk, hogy értjük a meséket. terápiás célra is alkalmas, hiszen a pszichés pronlémák megoldásában a meséknek vezetõ szerep jut. A népmesék és a nagy mesemondók üzenete:van remény, van megoldás, a fõhös, aki igaza útján halad, végül gyõzedelmeskedik.

Miss Bikini – augusztus 7.
Az év egyik legpikánsabb szépségversenye, idén is a budapesti Palatinus Strandon kerül megrendezésre, a Miss Model ügynökség (Miss Hungary szervezõje) által. A napközbeni strandolás mellett egy kellemes mûsorral vegyített szépségverseny jó inspirációt adhat a szebbik nemnek, hogy érdemes törõdni a belsõ kisugárzással és a formával, a szépséggel. Hiszen az erõsebbik nem ettõl okosodik…:) A partnerek egyike az Yrisz Klub is, a Szépség Világnapjának témagazda rendezõje.

Button a Forma1 magyar bajnoka – július 31.
Lord Eclestone a Forma1 atyja is nagyon meg volt elégedve a Magyar nagydíj szervezésével – idén is. A hazai közönség kedvence, Schumi, sajnos a kilencedik kör után búcsúzni kényszerült. A verseny viszont az egyik legizgalmasabb volt 2011-ben, állapították meg a szakértõk.

Erotika Mûvészeinek Fesztibája
megszervezése mellett döntött a Nemzetközi Erotika Szövetség. Napközben a festõk, a szobrászok, a divattervezõk, a fotómûvészek és költõk erotikus mûvei kerülnek a közönség és a szakmai zsûri elé, esti gálán pedig a rúdtáncosok, a sztrip10-esek és a hastáncmûvészek adnak élvezetes mûsort.

Abádszalóki Nyár és Tisza-tó Szépe választás – július 30.
Nekünk magyaroknak kedvezett a természet, itt a Kárpát-medencében  van három nagy tavunk. A Tisza-tónak egyre nagyobb varázsa van, és errõl a helyiek is gondoskodnak: évrõl évre egyre több és színvonalas rendezvényt, eseményt nyújtanak az embereknek. Az Abádszalóki Nyár, a Csege-napok, a Füredi Fesztivál és a többi mára közkedveltté vált. A Tisza-tó Szépe választást az egész megye összefogva szervezi. Példásan bemutatva, hogy jól is érezhetjük magunkat, meg hasznosan is. A július 30-i szépségversenyre ismét száznál is többen jelentkeznek. Külön érdekesség, hogy a fõszervezõk apa és lánya, ami szinte garancia egy igazi jó hangulatú, családias eseményre.

Szigetfesztiválõrület
A kontinensünk legnagyobb szabadtéri rendezvényévé nõtte ki magát az egykori Diák Sziget, azt követõ Pepsi Sziget. Ilyenkor jó alkalmunk nyílik hazánk értékeinek bemutatására is, hiszen a közönség 70%a külföldrõl érkezik. Zenével, szeretettel várjuk õket!

Nándorfehérvári gyõzelem – 555 évvel ezelõtt
Hunyadi János vezérletével döntõ csatát nyertünk az oszmán birodalom ellen. Ennek stratégiai fontossága volt, hogy Európa megmaradjon. A gyõzelem tiszteletére kondulnak meg a harangok déli 12 órakor.  Kicsit mi is toltuk elõre az emberiség szekerét.

20 éve alakult meg a Péczely Ignác Íriszközpont
A Szovjet Kultúra és Tudomány Házában kezdte meg mûködését hazánk elsõ természetgyógyászati központja. Anatolij Mihajlovics Kotljarszkij professzor szakma védnökségével az íriszdiagnosztika ismét ismertté vált hazánkban, hiszen ezt a tudományt a magyar Péczely Ignác fejlesztette ki az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején. Az íriszdiagnosztika a szem szvárványhártyájból következtet a szervezet 160 szervének, szövetének állapotára. Alkalmas a betegségek elõrejelzésére is. A Központban a grafológiával is kiegészült az állapotfelmérés. A szürkehályog, a rövid és távollátás gyógyítása egy lágy lézerrel volt megoldható, mûtéti beavatkozás nélkül. A Péczely Ignác Íriszközpont szervezte meg az elsõ nemzetközi természetgyógyászati konferenciát, Írisz 91 néven húsz évvel ezelõtt. Az Íriszközpont 2012-ben szakma tervet készít egy 21. századi rekreációs központ létrehozására, dr. Szilvásy Istvánnak, az ÁEK alapító fõigazgatójának a vezetésével.

Kék Szalag - július 15-17.
Európa legnagyobb vitorlásversenye felér a maratonfutással. Ereetileg 48 óra an megadva rá, de a gyõztesnek 12 óra is elég volt, pedig kicsit megindult a szél, amit már erõs viharnak neveznek, és több hajót ki kellett menteni. Az ötszáz vitorlásból 300-an értek be a célba, a korábbiaknál érthetõen sokkal nagyobb örömmel és tapsviharban.

Szépségkirálynõ választás – július 14.
Hosszú elõkészületek után színpompás versennyel jött elõ elsõ ízben a TV2. Geszti Péter producerként jól debütált a szépségszakmában. Nagy presztízse lett a versenynek, hiszen kétezren jelentkeztek rá. A húsz döntõs lány tényleg nagyon szép volt, legalább 7-en megérdemelten gyõzhettek volna. De csak négy gyõzhetett. Köztük egy süket-néma kislány, akit a Miss Alpok-Adria egyik fordulójába is megismerhettünk. A gyõztes, a Miss World Hungary nagy nyereményekkel, másfél milliós Caprice ékszerrel, eg Peugeot gépkocsival mehetett haza. És várják õt a nemzetközi döntõben is, reméljük, megnyeri! A mezõny egyik kellemes meglepetése volt, a Hatodik Miss Írisz Konkoly Ágnes, aki értelmes kedvességével már más versenyeken is bizonyított.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
Az emberiség történelmében száz évente történik valami forradalmi változás, amely megjavítja a világot. Ide kell sorolnunk a Nagy Októberi Szocialista Forradalom mellett a Nagy Francia Forradalmat is. A nép, a demokrácia a felvilágosodás kimagasló ünnepe a mai, Párizs és a forradalmárok 1789-es hõstettei örök szép emléket hagytak mindenkiben. A kezdeményezés, hogy egyenlõek vagyunk, és szabadon, testvérien is élhetnénk a lenemesebb eszméink közé tartozik.

Melegrekord és dinnyeszezon – július 9.
40 fok árnyékban, Magyarországon! A hétvégi erõs napsütés most igazán kedvezett a strandolóknak és az árusoknak. A Tisza-tó is benépesült, a Balatonra is egyre több túrista érkezik. Külön érdekesség, hogy idén is orosz barátaink látogatnak a legnagyobb számban hozzánk. Két-három napozás feltölti testünket, lelkünket. Az idénygyümölcsök különösen táplálóak lettek, a görögdinnyében lévõ ásványi anyagok, nyomelemek nagyon fontosak még a szexualitásban is!

Lengyelország az EU elnöksége – július 1-tõl
Az idei harcos, küzdelmes elsõ félév után kissé lágyabbnak, szelídebnek tûnik a lengyel EU elnökség, hiszen a kultúrát és a mûvészetet helyezték a középpontba a lengyelek. Mi magyarok, büszkék lehetünk elért sikereinkre, de ezek nyilván a többi tagállammal való közösséget is jelentik. Fontos, hogy egybemaradt ez EU, a gazdaság stabilizálódott, a párbeszéd kialakult. Sok sikert a lengyel testvéri népnek!

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

EPA-lap

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Magyar Világtalálkozó – június 30-július 3.
Minden jó magyarnak csak ajánlani tudjuk a négy napos fesztivált, amelyet elsõ ízben szerveztek meg, Balatonlellén. Tanka László ötlete társakra talált és komoly támogatókra. Az elsõ napon Magyar-Lengyel EU találkozó, a második napon Egészségnap, a harmadikon a Magyarok Világszépe, negyedik napon a Diákok és Vállalkozók Fóruma csillog, meg még ötven program, meg még 600 kiállító, meg még 3 ezer látogató! Egy igazi különlegesség az ínyenceknek: Hargita lehnagyobb tej- és sajtgyárának találmánya a füstölt túró.

VOLT fesztivál – június 29-július 2.
Sopronban, hagyományosan nagy-nagy buli készül. Duplán is, hiszen az EU soros elnökségünk hivatalos záróaktusára is sor kerül. A fõrendezõ, Gerenday Károly és csapata különösen figyel a június 30-i eseményekre, hogy minden jól sikerüljön, hiszen komoly teljesítményt tett le az EU asztalára az elmúlt fél évben Magyarország.

Sportsiker
Az EU soros elnökségünk egyik legnagyszerûbb eredményét a sport terén értük el. A Nemzeti Erõforrás Minisztériumának Közleményében a magyar elnökség által kidolgozott Sport Munkaterv taglalja a sport európai dimenziójának fejlesztését, és 2014-re komplettálódik a komplex Eu-sportprogram.

Lánchíd-ünnep – június 24-26.
A nyárkezdet, Szent Iván-éj estéjén tûzzsonglõrök, hajóperformanszok, vásár és fesztiváli hangulat várja a fõvárosiakat és az idelátogatókat. Lassan befejezéséhez érkezik a magyar EU elnökség is. A hivatalos záróesemény a VOLT fesztiválon lesz, Szombathelyen, június 30-án. Lengyelország veszi át a stafétát, ennek barátságos ünnepsége június 30-án lesz Balatonlellén, a Magyar Világtalálkozón. A lengyel nagykövetséggel közösen szervezett Magyar-Lengyel Európa-napra ugyancsak érdemes lesz leruccanni!

Összeállt a Magyar Világtalálkozó programja – június 21.
Sajtótájékoztatón mutatták be a balatonlellei megarendezvény részleteit. 120 alprogramból, ezer kiállítóból válogathat majd a közönség. Mindennap lesz különlegesség: Magyar-Lengyel EU elnökség átadási ceremónia, Egészségnap, Magyarok Világszépe verseny (egyik versenyzõ, egy 16 éves szépség, aki primadonna-tehetség, csodálatosan elénekelte a Honfoglalás betétdalát is), Lovagi torna és a Diákok és Vállalkozók Fóruma. A napi tízezer látogató, szerte a világból a magyarság összefogása érdekében.

Kispesti Retró – június 18-19.
A budapesti kerületek rendezésében nívós és kellemes rendezvények sora ismert (pl. Feneketlen-tónál, Erzsébet téren, Hõsök terén stb.) A Kispesti Önkormányzat sikeresen rendszeresítette a retrópartit júniusban. A polgármester, Gajda Péter és a KMO szervezõ bizottsága hitvallása szerint a tartalmas szórakozásra is nagy szüksége van a ma emberének. A 19-én, vasárnap fellép a Fourtissimo együttes, családi rézfúvós zenekar, amely megérdemelten kapott Yrisz Klub Nívódíjat 2009-ben a Szépség Világnapján. A nap nagy sztárja az Irigy Hónaljmirigy másik fele.

Schengen: a Tanács kimondta Bulgária és Románia felkészültségét
2011. június 09.
Az EU-tagállamok belügyminiszterei legkésõbb szeptember végéig visszatérnek Bulgária és Románia schengeni felvételének kérdéséhez. Ezt határozták el egyhangúlag Luxembourgban 2011. június 9-én a Belügyi Tanács ülésén.

Fashion and Face – döntõ, június 12.
A fõváros egyik legszebb pontján, fenn a Várban, a Halászbástya Étterem adott otthont a Modell és Fotómodell verseny döntõjének, a Miss Hungary szervezésében. A fantasztikusan szép mezõnybõl nehéz volt kiválasztani a “leg”-et, végül is a gyõztes a többszörös szépségkirálynõ, Gombos Alíz lett.

Pünkösd – június 12-13.
A maja kétezer éves keresztény ünnep kapcsán a 21. század emberének, társadalmának most különösen fontos a bizalom, a szeretet, a társadalom, a közösség. És Pünkösd kapcsán az angyali-szférákra is érdemes még inkább odafigyelnünk!

Panoráma Világklub – június 10.
300 fõs telt házas összejövetelt szervezett A Magyar Világtalálkozó rendezõséges a Várban. A programokról, a szereplõkrõl, a partnerekrõl szólt, kötben igazi jó mûsorral. Egyik sztárvendég, Poór Péter a Világlátónak adott interjúban arra hívta fel a mai énekesek (X-faktor, Megasztár stb.) figyelmét, hogy próbálják megtalálni önmagukat, és a másoláson túl saját dallal törekedjenek a közönség szívét megnyerni. Ennek apropóján kezdeményezzük, a Táncdalfesztivál folytatását, a régi sztárok zsûrizésével. 2012 februári startra készülünk. A Magyar Világtalálkozó Balatonlellén lesz, és szerte a világból 30-40 ezren lesznek jelen a négy nap alatt, június 30-tól július 3-ig.

Országos Edzettségi Tesztnap – június 4.
A 24 éves kornak megfelelõ edzettségi szint a norma, még a hetven éveseknek is! Az a fontos, hogy évrõl évre egyre edzettebbek legyünk. Ezen a napon (persze máskor is) letesztelhetjük edzettségünket például így is: egy perc alat hány fekvõtámaszt, felülést tudunk megcsinálni, a négyszáz métert mennyi idõ alatt tudjuk lefutni, behunyt szemmel mérlegállást meddig tartjuk, hét méterrõl félméteres körbe tízbõl mennyi teniszlabdát tudunk dobni. Az Edzettségi Index azt is jól jelzi, mennyire törõdünk egészségünkkel. Erõre magyar! A Tesztnap egyik kiemelt helyszíne az ORFK-RSZKK. A mûsorban a Miss Írisz választás 2. elõversenye is szerepel.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

EPA-lap

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Hivatásos mesterlövészek világkupája – Magyarországon – május 30.
A kalandfilmek hõsei megelevenednek, hagyományszerûen évente találkoznak az URFK-RSZKK szervezésében, a Világkupán. A katonai és rendõri szervek legprofibb mesterlövészei három napon át célozzák meg a gyõzelmet, pontosabban a célokat. A legrangosabb versenyt ezen a téren mi, magyarok szervezzük, pontosabban Simon Géza rendõrezredes (hamarosan tábornok), azzal a szándékkal, hogy a szakma fejlõdjön, így az emberek még inkább biztonságban érezhetik magukat. Az ünnepélyes díjkiosztó Gálán idén a kínaiak kapták a legtöbb aranyérmet. A hazaiak kissé lemaradtak, de sebaj, majd felfejlõdnek!

Gyereknap – május 29.
A gyerekek mosolya, vidámsága adja egyik legerõsebb alapját a jövõnknek.

BL Döntõ – magyar játékvezetõkkel – május 28. 
A legendás Wemblay Stadionban rendezik meg a bajnokok ligájának döntõjét. A több száz millió focirajongó a tévék elõtt fantasztikus küzdelmet izgulhat végig, melyet magyarok vezényelnek. Mindenképpen nagy elismerést kaptunk a sportágtól, remélhetõleg megérdemeljük!

Agyaghadsereg
Megnyílt a híres, a világ nyolcadik csodájának tartott agyaghadseregrõl készített hiteles másolat kiállítása a Belvárosban lévõ impozáns VAM Design Center barlangrendszerében. A Chin dinasztia idejében készítették eredetileg az agyagfigurákat, embernagyságú katona és paraszt szobrokat, illetve más alakokat. A hetvenes évek közepén találták meg, Közép-Kína egyik tartományában az Agyaghadsereget. Németország és Csehszlovákia után most hazánkban is megcsodálhatók a 4500 évvel ezelõtt készített szobrok másolata. Igazi háttérben, prezentációval, mozival. Iskoláknak külön kedvezmény a belépõjegyekbõl. A kiállítást a ShowTime szervezte, szeptember 19-ig legalább egymillió látogatót várnak. Vincze Miklós a VAM igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az épület nagyon alkalmas arra, hogy a mûvészet, a szépség, a design megteremtse, alakítsa, fejlessze közösségét. Aki megteheti, tegye meg, hogy tiszteletét teszi a múltnak, a kínaiak fantasztikus teremtõkészségének!

Múzeumok majálisa – május 21.
120 magyar múzeum szélesre tárja kapuit a kultúrára, mûvészetre és a szórakozásra éhes nagyközönség elõtt. Kezdetnek ajánljuk a Nemzeti Múzeumot, a kertet és a termeket. Az esti zenés szeánsz során segíti a gondolkodásunkat, meditációnkat az a hatalmas szellemiség, amely a mûveket megalkotta.

A sportfogadások kérdéskörérõl tárgyaltak- május 20.
A magyar elnökség által szervezett strukturált párbeszéd keretében
 Brüsszelben a magyar EU-elnökség legfontosabb sport témájú hivatalos eseményét, az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsülést, amelynek sport napirendjét Czene Attila, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium sportért felelõs államtitkára elnökli. A tanácsülést megelõzõen uniós felsõvezetõk az európai és nemzetközi sportmozgalommal folytatott strukturált párbeszéd keretében tárgyalták meg szakmai elgondolásaikat. A magas szintû strukturált párbeszéd rendszere a civilek ösztönzésére, korábban a belga elnökség kezdeményezésére jött létre.  A mai egyeztetés az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanács ülés sportügyi napirendjének megfelelõen, elsõdlegesen az online fogadások sporthoz kötõdõ aspektusairól szólt.

Sajtófesztivál – május 14.
A Vörösmarty tér benépesül a nyomtatott média képviselõivel és az újságok olvasóival. Mindenkinek érdemes kilátogatni, hiszen az aktuálpolitika, a bulvár, a tudomány, a szépségipar és a szórakozás is publicitást kap. Egy-két érdekesség: a Ma & Holnap magazin standjánál megismerkedhettünk Dóró Viktóriával, aki az újság fenntartható fejlõdésérõl azt nyilatkozta: ma még mindenkinek kedves, pozitív a nyomtatott sajtó, de az internet is eléggé feljön. A Galaktika standjánál a hetvenes évek közkedvelt sci-fi termékét lehetett megcsodálni, örömteli, hogy még mindig népszerû a magazin. A Balkán Fanatic koncertje a háttérben akusztikus élménnyé is varázsolta a fesztivált. A hatodikra is kimegyünk!

Eurovíziós Dalfesztivál – május 14.
Két évente kerül megrendezésre a legrangosabb európai dalfesztivál. Idén a düsseldorfi sportcsarnokban 30 ezren, a képernyõk mögött fél milliárdan izgulnak, drukkolnak, dalolnak. A magyaroknak sikerült bejutni a szombati döntõbe, Wolf Kati a 22 lett, nagy közönségsikert aratva. A szervezõk szuperprodukciója ismét összehozta a világot, mert a dal, a zene mindenkié.

Megalakult a Design Club – május 10.
A forma és a tartalom egyaránt fontos, kell a kettõ egysége. A hazai divattervezõk, iparmûvészek, koreográfusok méltán világhíresek. A Design Club hívja azokat akik tudnak alkotni, és azokat is, akik szeretnének szépet, jót csinálni. A vállalkozók, az újságírók, a szépségek ugyancsak beléphetnek a klubba, amely a Belvárosban, a VAM Design Centerben jött létre. Szemerey Kata, az Európai Fiatalok Szövetségének fõtitkára, mint háziasszony köszöntõjével egy különleges társasági élet indult meg.

Heted hét országra szóló EURÓPA NAP – május 7-8.
A 2011. elsõ félévében kiemelkedõ figyelemmel megilletett Magyarország idén – rendhagyó és kiemelkedõ kezdeményezésként – a szomszédos országokat bevonva kívánja ünnepelni az Európa-napot.
A magyar elnökség prioritását szem elõtt tartva, 2011. május 7-8-án tartott központi, budapesti ünnepség mellett a szomszédos hét ország nyolc településén (Alsó- és Felsõõrsön, Eszéken, Lendván, Magyarkanizsán, Nagyszõlõsön, Párkányban és Sepsiszentgyörgyön is) egész napos kulturális és gasztronómiai programokkal, valamint sporteseményekkel várják az érdeklõdõket az Európa-nap keretében, ahol bemutatkoznak a települések és a hozzájuk tartozó régiók mûvészei, a hagyományõrzõktõl a képzõmûvészeken keresztül egészen a népszerû könnyûzenei sztárokig.
A „Természetesen együtt!” szlogen jól szimbolizálja az esemény filozófiáját; természetesen együtt ünnepeljük az Európai Unió napját a szomszédos országokkal, az ott élõkkel, hiszen mindannyian Európa része vagyunk.
Ennek a színes kavalkádnak és egyben nagy családnak kíván – megalakulását követõen – idén elsõ alkalommal az Európai Fiatalok Szövetsége is aktív részese lenni, hidat építve nemzetek és nemzedékek között, valamint maradandó értéket átadni minden e napon velünk ünneplõ gyermeknek, szülõnek, nagyszülõnek, és magyar „európai” polgárnak. A Szövetség fontosnak tartja rámutatni a békés együttélés fontosságára, hogy igenis és természetesen együtt tudnak élni a magyarok a horvátokkal, osztrákokkal, románokkal, szerbekkel éppúgy, mint a szlovákokkal, szlovénekkel, vagy az ukránokkal.
Ezúton is szeretném minden honfitársamat ösztönözni arra, hogy magyarságunkra büszkén vegyünk részt a közösségteremtõ, vagy éppen egyéni kreativitást fejlesztõ program bármelyikén. Találkozzunk a programokon!

Nyitnak a strandok – május 7.
Jön a nyár, a meleg, a napsütés – irány a strand. Szerte az országban ez a hétvége az Európa Nap mellett a vízrõl is szól. Családok, fiatalok,felnõttek feltöltekezése napfénnyel és élménnyel. A sorról tudjuk, hogy javítja az idegrendszer mûködését, a bikinis lányok látványa pedig a feromon hormonok emmissziójában segít, és persze a flörtölésben, a romantikában. A trand az a hely, ahova a politika, a vallás leveszi ruháját. Csak a buli számít. Irány a Palatinus, az Agrádi Popstrand, a Siófoki Ezüstpart, a Tisza-tó és a Dunakanyar!

F&F divatshow – május 5.  – VAM Design
Sokan vitatják, de a többség megelégedetten szól a Tescókban található F and F divatmárkáról. Elegáns, mai vonalvezetés, gyakran példamutató újítás jellemzi a céget. A nagyszabású divatshow bizonyította, hogyan lehetünk takarékosan divatosak. 

Energiaügyi miniszterek informális tanácskozása – Gödöllõ, május 2-3.
Lényegesen átalakult az energuiafelhasználásunk szerkezete az ötven évvel ezelõttihez képest. Manapság az elért életszínvonalunk megtartása a fontos feladat, bár sok rlégióban az iparfejlsztésnek van prioritása. Az informális tanácskozásra a EU soros elnökségünk keretében került sor. Az alternatív energiaforrások kutatása, fejlesztése és hasznosítása kiemelten fontos szereppel bír az EU-ban.

By Me – divatbemutató a Várban – május 2.
Kortárs magyar divattervezõk, modellek, cipókészítõk tartottak látványos showt a Magyar Kultúra Házában. Áttörést fog jelenteni, ha a klasszikus magyaros, népmûvészeti stílust integráljuk a XXI. században – jelentette ki Tünde, akinek ruháit a több évszázados szép épületek stílusa ihlette. Gyulay Mihály, az egyik szervezõ (az Operabál triumvirátusának tagja) és a magyar divattervezõk 350 fõ elõtt tartottak felvonulást.

Boldoggá avatták II. János Pált – május 1.
A kereszténység egyik legpozitívabb és együttmûködõbb pápáját méltán avatták boldoggá, hiszen néhány nappal a halála után már aktívvá vált szelleme, és az õt megilletõ helyre került a túlvilágban. A boldoggá avatási szertartást a televízió közvetítésével 2 milliárdan láthatták. A lengyel származású pápa emberségével és nagy tudásával a megérdemelten volt több évtizedig a kereszténység vezetõje.

Éljen Május Elseje!
A nemzetközi munkásmozgalom nagy ünnepét elõször 1908-ban ünnepelte a világ. A céltudatos, közösségi emberi tevékenység, a munka teszi, hogy az ember még hasznosabb tagjának érezhesse magát a társadalomban. E napon benépesülnek a ligetek, és a nagyobb cégek vezetõi és dolgozói együtt mulatnak. Az egyik legérdekesebb majális a Rendõrség Kiképzõ Központjában lesz, színes majálissal kombinálva.

Duálpár-esküvõ Angliában – április 29.
Most még ritka az ilyesmi, ezért példaadó Vilmos herceg és párja Kate esküvõje. A milliós tömeget vonzó esemény arra enged következtetni, hogy úgynevezett kozmikus duálpár (nagy Õ-k) találtak egymásra. A parádés, királyi esküvõn 200 magasrangú meghívott mellett jelen voltak a fiatalok barátai, testvérei, rokonai is, valamint 1.8 milliárd tévénézõ – biztaosították, hogy a pár megmaradjon, sõt erõsödjön. Mi is sok boldogságot kívánunk nekik, és jelezzük: a halálban egyikük sem hihet!

Balatoni Borok Fesztiválja – április 29-május 1.
Három fiatal összefogott, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy a balatoni borok a legjobbak. Az Erzsébet téren 31 jobbnál jobb pincészet jelent meg, nagyon design, egységes faházakban, és kínálta a közönségnek a nedût. Egyikõjük klasszikust, Hamvas Bélát idézte: az ember fiatal korában fehérrel kezdi, majd vörössel folytatja, és megint fehért fogyaszt. Különleges, hat borvidék egészségre gyakorolt pozitív hatását már az ókorban is tudtuk, ezért egy társítást Gilgamesnek neveztek el. Vörös és nagyon finom. A badacsonyi juhfark magyar specialitás – kiderült, hogy az agymûködést serkenti, javítja a memóriát, mivel az alkoholban oldott szõlõcukrok és polifenolok gyorsan felszívódnak, táplálékot adnak az agyunknak. A borhoz szép zene szól a színpadról, a hangulatot a három szervezõ: Tímár Csaba, Szántó Zoltán és Köteles Zsolt idén is jól megszervezte.

Aláírásra került az új Alaptörvény – április 25.
Több hónapos törvényalkotói munka után elkészült egy új Alaptörvénye Magyarországnak. A mai kornak jobban megfelelni szándékozó, a történelmi multunkat és a demokrácia alapjait is tisztelõ Alaptörvényt Húsvét hétfõjén délben a Köztársasági Elnöki Palotában írta alá Schmitt Pál, államelnök. A parafálást ünnepségek követték. A Magyar Televízió 1-es csatornáján láthattuk hazánk leghíresebb rockoperáját, z István a királyt. E mûre méltán büszkék lehetünk, az 1984-es alkotás a Jézus Krisztus szupersztár és a Hair mûvekkel egyenrangú. Reméljük, hogy az új Alaptörvény mentén hazánk, Magyarország, a magyar nép még jobban kibontakozik, még jobban megtalálja helyét és szerepét az Európai Unióban, a nagyvilágban!

Húsvét – április 23-5.
Jellegzetesen keresztény ünnepeink egyike, melynek üzenete a szolidaritás, és az életbe vetett hit és tenni akarás. Az ember sokkal több egy biológiai masszánál, szelleme, lelke is van, testvérei, születi, népe és istenei. A locsolkodás egy kicsit hódolás a szebbik nemnek. Legyen boldog az ünnepünk, a feltámadás és az új célok ünnepe!

A Föld Napja – április 22.
Egy kreatív, humánus és természetvédõ amerikai egyetemista kezdeményezte, hogy a Földünknek, az élõ bolygónak tiszteletére szenteljünk egy napot, hogy még jobban oda tudjunk rá figyelni, óvni és ápolni.

Fõiskolák Szépe elõdöntõ – április 21. Dock Cafe
A diákok egyik legrangosabb szépségversenyének tekinthetõFõiskolák Szépe választás finiséhez közeledik. Nagyon értékes díjak ajándékok lelnek gazára. És nyilván nagy elismerés, öröm azoknak a lányoknak, akiket a zsûri a legszebbeknek tart. A rendezvényt Kovács Péter és csapata szervezi, nagy sikerrel, jó hangulatban.

Szakma Sztár Fesztivál – április 18-20.
A tanuló és a társadalom számára egyaránt fontos, hogy jó szakmája legyen az iskolapadból a nagybetûsbe kikerülõ emberkének. A Hungexpón megrendezésre kerülõ szakmai vetélkedõ országos döntõjén kiderül, ki miben tudós, mester. Az új tehetségekre itt fel lehet figyelni, menedzselésükre érdemes a vállalkozóknak is megjelenni.

Gyulai Pálinkafesztivál – április 15-17.
A társadalmi zsûri megválasztotta az év pálinkáját, amely a Békési Kökény pálinka lett.
2011-ben a Pálinka Szépe Hegedûs Barbara lett, udvarhölgyei pedig: Karajz Judit és Medovarszki Anett.
A határainkon túlnõtt már ez a rendezvény. Százezrek jönnek a világ és az ország minden szegletébõl azért, hogy a magyar nedût a pálinkát népszerûsítsék és élvezzék. Lovász Sándor fõszervezõ és csapata ez évben is megadja a pálinkakultusznak ami kell: 400 fõs közönség pálinkazsûrizés, mûsorral, vacsorával, 2 óriás sátorban kiállítás, bemutató, vásár, 200 stand körülötte és a Vár körül. Pálinkalovagrendek felvonulása, szépségverseny, Fásy-mulató, vidámpark, fõzõverseny, lekvárvásár, jó hangulat az egyértelmû. AZ év egyik legnívósabb rendezvényeinek egyike. Plusz a Várfürdõ!

Élményszínház
Ilyen is lett, mert kellett. Magyarország elsõ élményszínháza az Árpád-híd budai hídfõjénél találhat. A premierre április 15-én kerül sor, a világhírû magyar csapat, az Experidance (Yrisz Klub Nívódíj 2005-ben) bemutatójával, a Forrás címû szenzációval debütál a színház. Román Sándor és az Experidance még több programot is bemutat áprilisban. Mûvészet és náptánc barátoknak igazi csemege.

Európai Unió – Amerikai Egyesült Államok informális miniszteri találkozó – április 14.
Nagy gazdasági, biztonságpolitikai kérdések kerültek megbeszélésre. A Gödöllõi Kastélyban találkoztak az EU-s és az USA illetékes miniszterei.

A költészet napja – április 11.
József Attila ezen a napon született, 1905-ben. Hazánk egyik legnagyszerûbb költõjének ars poeticája: “Én egész népemet fogom, nem középiskolás fokon tanítani!” A költészet örök idõktõl fogva a romantika, az emberiesség, a szerelem, a helytállás egyik kedvenc mûfaja. Sokak szerint az angyalok is verseben, dalban kommunikálnak.

Vivicitta Városvédõ Futás – április 10.
A Budapest Sportiroda (BSI) egyik legnépszerûbb tömegsport rendezvénye a tavaszi városvédõ futás. Péter Attila fõszervezõ (és mûsorvezetõ) csapata több városban is megrendezte az utcai futóversenyt. Ebben az évben Kaposvár több, mint 13 ezer befutóval megnyerte az év Sportvárosa címet. Bár lehet, hogy Budapest megelõzi április 10-én, a Hõsök terérõl rajtoló 12 km-es megmozdulásával. A rendezvény fõszponzora a T-Mobile (korábban MATÁV) figyel az egészségre is.

Csillagfény Retrodisco – április 9.
Egyre nagyobb a népszerûsége már a tuizen-huszon évesek körében is a retro disconak. A fogalmat B. Tóth László, közismert híres lemezlovas és riporter találta ki 8 évvel ezelõtt. A 70-es 80-as évek táncdalait, slágereit játsszák a retor discokban. A közönség kultúrált, jókedvû, a férfiak (fiúk) felkérik a nõket (lányokat) és táncolnak, buliznak. Közben koncertek, filmvetítés, büfé. gyertyafény … A Petõfi Csarnokban 15 évvel ezelõtt indították el a Csillagfényt, Éliás Gyula, Dvoracsek András és B. Tóth László. A mostani, jubíleumi nagy parádén fellép még a Napoleon Boulvard, Csepregi Éva, Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus és még sokan mások. Háromezres közönség, és erõs tuning z agyféltekéknek meg az ösztönöknek.

Construma a Hungexpón – április 5-10.
A tudatosabb, fenntarthatóbb építkezés, lakberendezés a fõ témaköre a 2011-es Construmának. Szinte mindenkit érint, akár otthon, akár munkahelyen, akár a szórakozásban, hogy milyen a fizikai környezete, ahol tartózkodik. kell a jó design, alapanyag, beépítés. Kell a reklám, a vevõkapcsolat is. Kell elmenni, megnézni, megvenni a Construmán!

XXX. Táncháztalálkozó a Sportarénában – április 2-3.
Egy köztéri kezdeményezés beérett arra, hogy Európa legnagyobb és legrangosabb néptáncházává váljon. Mint az Hollókõi Lajos rendezvényigazgató elmondta, népzene-néptánc megélése a legfontosabb. Kortól, nemtõl, vallástól, politikától függetlenül minden ember szereti a jó zenét és a táncot. Az õsi dallomok hatására kicsit újjá is születünk. 2500 fellépõ, 40 óra mûsor, 20 ezer látogató. A belépõjegy 800-1200 Ft, igazán baráti. Elsõ nap, szombaton hajnalig tartó afterparti a PeCsában. A tavasz elsõ nagy szerelem-eseményének is tekinthetjük a Táncháztalálkozót…

Tuning motorok és a Családok Ünnepe – MIllenáris – április 2-3.
Van olyan is hogy Motortuning Világbajnokság. Az európai döntõt szervezték meg a hétvégén magyar vállalkozók. “Némelyik iparmûvészeti remek, évekig készítették!” mondja az egyik szakavatott rendezõ. A motorok mellett jól megfértek a retro-autók. Chevroletek, BMW-k, sõt még egy Trabi is. Háttérben rockzene, fantasztikus szájharmonika szólók.  A Parkban pedig a nagy tömeg ünnepli a családot, hiszen a keresztény egyházak 2011-et a család évének nyilvánították. Bizony, az élet, a gyerekek, a szülõk, a pár életünk értelmét alkotják!

15 éves az Europark
Kispest kedvenc bevásárló központja március 27-én nagyszabású programmal, koncertekkel, bemutatókkal, játékokkal, akciókkal ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Vasárnap érdemes menni a családoknak, kicsiknek és nagyokak.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

A VI. TesTudaT Konferencia és Írisz bál – március 25. VAM Design

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Az Yrisz Klub és a Lélekkutató Intézet legrangosabb szakmai rendezvényeinek egyike a TesTudaT Konferencia. 2010-ben a szakmai grémium konklúziója egyetlen jelmondat: “Teljes testudattal az örök fiatalság felé!’ ebben az évben formát kap és a gyakorlati megvalósíthatóság lesz a fókuszban. Az Európai Fiatalok Szövetségének Szervezõ Bizottsága a prezentált szisztéma szerint is ekkor alakul meg. A meghívott elõadók figyelmében még az “Ember és a komputer” komplex rendszere, elõnye-kára, jelentõsége is szerepel. Az esti Írisz bálon startol a Miss Írisz választás, idén a tizedik évfolyamba lépett. Az Ezüstfátyol hastáncverseny prezentációjára is sor kerül. A nap alkalmas a jó kapcsolatok és vállalkozások megkötésére, szervezésére is. A Teapalota (Bp. Jókai u. Lovag u. sarok) különleges teával készült a komputerezõ emberek számára. Javítja az agy és atest vérkeringését, a szellemi frissességet ébren tartja. Az est során a Miss Írisz választás elsõ elõdöntõjére is sor került. A zsûri egyhangúlag Balázs Dórát tartotta a legszebbnek.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

A kémia éve 2011

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Az Európai Unió a kémia tudomány évének nyilvánította 2011-et. A rangos szakma elismerése ráirányítja a figyelmet a kémiára és annak társadalmi hasznosságára is. Ez alkalomból hazánkban szakmai diákversenyre is sor kerül.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

Összevont sajtótájékoztató – 2011. 03. 21.

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

az Európai sajtószövetség összevont sajtótájékoztatójára, melynek idõpontja 2011. március 21. hétfõ 13 óra, helyszíne a VAM Design Center – Budapest, VI. Király. 26.

Témáink:
“Egy kis hazai” címmel különleges hungaricum kiállítás és vásár nyílik a VAM Design Centerben. A részletekrõl Vincze Miklós vezérigazgató számol be.
—–
XXX. Táncháztalálkozó Kirakodóvásár és Népi Feszivál kerül megrendezésre a Budapest Sportarénában. 20 ezer látogató, 200 kiállító, 150 együttes mutatkozik be. Az április 2-3i rendezvényt a versenyigazgató, Hollókõi Lajos mutaja be.
—–
VI. TesTdaT Konferencia és Íisz bál – március 25. VAM Design Center.
Szakértõk bevonásával megtanácskozzuk bagyon aktuális témáinkat: az ember és a computer kapcsolatát, valamint a 21. század társadalmának egúkulási leheõségeit. Ekkor startol az Európai Fiatalok Szövetségének szervezõ bizottsága is, valamint bejelentünk egy különlegességet, amely alapjaiban változtatja meg életünket. Az Íisz bálon indil a X. Miss Írisz választás és az Ezüstfátyol táncverseny.
—–
Fitbalance Sportaréna május 8-án. Az egészség és a fitness mozgalom legnagyobb eseményének számít a már hagyományos tavaszi sportrendezvány. Mi minden lesz ekkor, azt Bara Csaba, fitness marketing guru tája fel.
—–
Magyar Világtalálkozója június végén, július elején, Balatonlellén. A fantasztikus kezdeményezsben 120-an dolgoznak, 10 éves munka van már benne. Tanka László ötletgazda-igazgató prezentálja a nagy esemény terveit.
—–
Az Agárdi Pop strand legendás fõrendezeje Turbók János élõ legenda, a klasszikus KEK vezére volt. Az idei koncerteket és partnerlehetõségeket is felcsillantja.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Tavaszpont: 2011. március 21. hétfõ, 0 óra 30 perc – Budapesten

A csillagok jót jeleznek, különösen az egyén személyiségének, kreativitásának fejlõdésével, a tudással és a szerelemmel kapcsolatban jók a fényszögek. Érdemes kihasználni a lehetõséget: három kívánságot leírni egy papírra, és elalvás elõtt a párna alá tenni! A magyar nemzet számára is kedvezõnek mondható a Szaturnusz – Hold együttállás az MC-énél: a szépséggel, a nõies (anyai) jelleggel kombinálódik a törvény, a gazdaság. A társadalmon belüli kommunikativitás feljavul. Az EU-s kapcsolataink alakítása nagy mértékben tõlünk függ, fel kell ismerni, és ki kell használni a lehetõségeket! (KTJ)

Az egészségmegõrzés egész Európa számára prioritás

A magyar egészségügy helyzetérõl és az EU-elnökség idején ehhez kapcsolódóan felmerülõ szakpolitikai kérdésekrõl egyeztetett az érdekelt civilszervezetekkel Szócska Miklós, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium egészségügyért felelõs államtitkára 2011. március 16-án, Budapesten.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

FeHoVa a Hungexpón – március 17-20.

Az idei különlegesség az a monstre nagy akvárium, ami több ezer kilométert utazott kamionon. ÚJABB SZENZÁCIÓ a FEHOVÁN – vadászoknak:
A Nimród Vadászújság és a Hungexpo Zrt. együttmûködésének eredményeként tekinthetik meg az érdeklõdõk a „Magyarok Ázsia vadászösvényein” címû trófea-bemutatót

Kossuth és Széchenyi-díjak

1948-as alapítása óta a tudomány, a mûvészet területén, valamint a szocialista termelõmunkában kiemelkedõ teljesítményt nyújtó személyeket, csoportokat jutalmazták vele.Nagyon sokan, megérdemelten kapták meg a legrangosabb hazai elismerést a Parlamentben. Olyanok, mint Sándor György, Rófusz Ferenc, HOBÓ, Nemeskürty István, a Ghymes együttes testvér-vezetõi és még 35-en vehették át a miniszterelnöktõl és az államelnöktõl.

A muzsika sámánjai – március 15. Millenáris

A népzenék hatása az emberre felér a legjobb gyógyszerekkel is. Ennek oka, hogy a két agyféltekénket képesek összhangba hozni, a racionalitást az irracionalitással egyeztetni, és ennek a harmóniának az érzete az õsi egységet idézi elõ bennünk, és ez maga az egészség!  A muzsika sámánjai, a Muzsikás együttes nagy koncertet ad nemzeti ünnepünkön a Millenárisban, este 8 órai kezdettel. Zene-tánc-transz-tavasz!

A Magyar Forradalom és Szabadságharc napja – március 15.

Jó magyarnak lenni, szerényen büszkék lehetünk elért sikereinkre, érdemeinkre, amelyek a Világot egy kicsit is elõbbre vitték. 1848 óta a demokrácia, az összefogás, a lelkesedés és tenniakarás ünnepe is március közepe. Klasszikus ezoterikus tipp: egy-két pozitív kezdeményezés startjának, bemutatásának is ilyenkor van jó hátszele, csillagzata. Ünnepségek ország-világszerte, megemlékezés Kossuthról, Petõfirõl, Széchenyirõl és elvtársairól. Aztán este egy kis vígadalom is.

Orchídeás télbúcsúztató – március 11-13.

Az rchídeakiállítás olyan nagy népszerûségre tett szert, hogy az õszi, Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülõ fesztivál mellett március közepén a SYMA-csarnokban is meg lehet csodálni a virágok egyik legnemesebbikét, az orchídeát. A legtöbb fajtával, több, mint 3500 verzióval az orchídea böszkélkedhet, a rendezõk, a Magyar Orchídea Társaság és a közönség örömére.

Lakásvásár – március 13. – SYMA

Minden, ami lakberendezés, új tren és hagyomány. Fürdõszoba, hálószoba, konyha – ilyenkor érdemes megtekinteni a kínálatot, és eldönteni a szakemberek tanácsai alapján, mit érdemes megvenni a lakásunka. Idén ízkóstolóval kombinálták a szervezõk: bor, pálinka, fûszerek, tea.

Magyarok Világtalálkozója – sajtóparti – március 9.

Egy fantasztikus ötlet megvalósulni látszik! Dr. Tanka László tíz éve tervezi és szervezi a találkozót, “magyarok a magyarságért” meggondolásból. Június 30-tól július 3-ig tart a buli, a bál, a fesztivál. Konferencia az egészségért, hungaricumok és koncertek (pl. Kormorán is) 40 ezer látogató, 120 szervezõ, ezer cég itthonról és külföldrõl. A MÁV félárú jegyeket biztosít. Jegyek kaphatók szinte mindenhol, 2500 Ft/nap. A partnerek jelentkezését szeretetel fogadják a rendezõk. További részletek júniusban.

Utazás Kiállítás – Hungexpo – március 3-6.

Ebben az évben is érdemes lesz kilátogatni a Vásárközpontba, mert Himalájából delegáció érkezik. Az egzotikumok mellett a tibeti gyógyítás, néptánc, festõmûvészet is megjelenik. Ilyenkor érdemes lekötni a jobbnál-jobb helyeket ezévi nyaralásunkra, mert az árak olcsóbbak, a kínálat pedig hatalmas.

Oscar-díj Gála – február 28-án, hajnalban.

V. Magyar-Orosz Üzleti Fórum – február 24-25.

Legendába illik a húsz évvel ezelõtt elindított magyar-szovjet (orosz) vállalkozói együttmûködés. A természetgyógyászat, az építõipar, a mezõgazdaság és a kereskedelem szakértõi jönnek el 70 fõs delegációval, hogy üzleteljenek, jó vállalkozásokat kössenek magyar kollégáikkal. A hotel Hélia nagytermében két napig  a druzsba (barátság) lesz a jó üzlet alapja. Több új nemzetközi program is megszületett: 2012-ben megrendezzük a Duna- és Tisza-menti Fégiók Csúcstalálkozóját, méghozzá ott, ahol a két folyó összeér. A másik egy mávlészeti fórum: Osztrák – Magyar – Orosz festõmûvészek találkozója a Szépség Világnapján, idén, október 14-én.

Sportolás

Az EU elnökségünk sport-egészségügyi felsõ vezérkarának tanácskozására kerül sor február 22-23-án a Gödöllõi rezidencián. Ettõl várjuk az áttörést az edzettségünk fejlesztésében is. A 22-i sajtótájékoztató egyik legérdekesebb kérdése, amelyet a African News fõszerkesztõje tett fel: “Lehetséges, hogy a sok dopping-úgy mögött az is megtalálható, hogy csak a gyõzteseket értékeljük, és a többi gyakran bukásnak veszi a helyezést?”  Az illetékes válaszában kitért az oktatás, a nevelés fontosságára is, de nagyon helyt adott a felvetésnek. A február 23-án megtartott sajtótájékoztató nagy tanítása: a médiának egyre nagyobb szerep jut annak hangsúlyozásában, hogy a sportolás az életünk fontos része kell legyen, de értelmesen átgondolva a mértéket és a sportágat!

Idén elõször: Miss BGF Szépségverseny,

melynek során nemcsak keressük, de meg is találjuk a legszebb BGF-es lányt! A jelentkezés feltétele, az igazolt hallgatói jogviszony a Budapesti Gazdasági Fõiskolánál! A gyõztes nemcsak a megtisztelõ címmel büszkélkedhet majd, hanem rengeteg értékes ajándékkal lesz gazdagabb! Miss BGF 100.000 Ft készpénzzel , egy csodálatos ruhakölteménnyel a Brázia-tól, és az Optic World jóvoltából egy trendi Guess napszemüveggel térhet haza. A rangos verseny szervezõje a BudNight csapata, Kovács Péter vezetésével. 1. forduló: február 23. Mammut 2

Bagi-Nacsa a pókerszalonban.

A népszerû humoristák fél órára letámadják az ország legnagyobb pókerklubját a Lurdy Házban található Miamipoker Club-ot. Mint azt a fõnök lapunknak elmondta: “Kell több mosoly és még jobb lesz a lapjárás!” A hangulatos farsangi rendezvény 22-én, 18 órakor kezdõdik.

Tarr Béla kapta a nagydíjat Berlinben.

A világhírûvé vált magyar filmrendezõ osztatlan sikert aratott A torinói ló c. filmjével a Berlini Filmfesztiválon. Megkapta az Ezüst Medve díjat. Tarr Béla ars poeticája szerint: olyat kell alkossunk, amely kiállja az idõ próbáját!

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most! | Szerkesztés

Szerzõ: Szilvásy Péter - 

Állampolgárok is kezdeményezhetnek európai jogszabályt
A Tanács nevében Martonyi János külügyminiszter, az Európai Parlament nevében Jerzy Buzek elnök írta alá 2011. február 16-án ünnepélyes keretek között az európai polgári kezdeményezésrõl szóló rendeletet Strasbourgban. A Lisszaboni Szerzõdésnek köszönhetõ, hogy 2012-tõl bárki kezdeményezhet uniós jogszabályt.

*

Az Európai Parlament 2011. február 16-án megvitatta a Horvátország csatlakozási folyamatáról készített állásfoglalását. Az elnökség nevében felszólaló Martonyi János magyar külügyminiszter üdvözölte a képviselõk pozitív hozzáállását, miszerint még 2011 elsõ felében lezárhatók a tárgyalások, ha Zágráb folytatja a szükséges reformok végrehajtását.

*

Elsõ ízben vitatták meg az uniós pénzügyminiszterek a gazdasági kormányzás reformját célzó hat jogszabály részleteit 2011. február 15-én Brüsszelben. A magyar elnökség szerint jelentõsen közeledtek az álláspontok és tartható a cél, hogy márciusra a Tanács kialakítsa közös álláspontját az Európai Parlamenttel való tárgyalásokhoz – jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.